Ernst egna orangeri i Kolsva

Jag tillhör skaran som verkligen gillar Ernst Kirchsteiger. Jag tycker han skapar fantastiska saker, hans intervju i Värvet är en utav de bättre och jag tycker han inger harmoni när han travar omkring barfota.

Jag kan inte säga att hag sett alla hans program men när jag väl ser dem så älskar jag dem. När han renoverade ett orangeri i Kolsva för ett par år sedan skapade han magi och igår åkte vi förbi detta ställe. Och blev så besvikna. 

Orangeriet tillhör Kolsva herrgård som i sig skulle behöva en totalrenovering. Själva orangeriet låg en bit bort och var helt igenbommat.

På baksidan där Ernst fixade odlingar, kryddträdgård ochven liten oas var det mest ogräs. 

Insidan såg knappt ut att användas, det lilla vi såg. Jag hade läst att man kunde hyra det för konferens men det såg inte ut som det gjordes frekvent.

Det enda som visade att Ernst faktiskt varit där var hans blomlådor.

Jag blev på riktigt jätteledsen över att se detta. Här fixar Ernst ett orangeri top notch som är som gjort för bröllop, trädgårdsfester, sommarfika och häng och så används det knappt. Och ännu värre ingen vårdar det med öm hand utan det står och vittrar sönder. Istället för att öppna upp för allmänheten står det och samlar damm. Jag hoppas verkligen inte alla projekt Ernst gjort slutar som sett orangeri.