En hotellutmaning

Eftersom jag älskar hotell, gillar att byta hotell ofta när jag reser och drömmer om ett eget hotell kommer här ett gäng hotellfrågor - häng på i din blogg du med!

Erofili Beach Hotel, Ikaria

Vad är viktigaste när du väljer hotell? 

Det beror helt på vad jag är ute efter. Frukost är ett måste. Pool också om jag reser med barn till ett varmt land. Är det en weekendresa vill jag bo så nära stadens centrum som möjligt. Bra betyg på tripadvisor och andra sidor väger självklart upp och står det att hotellet är slitet/ofräscht väljer jag oftast bort det direkt. Gratis wifi är bra men inte avgörande. Att det finns restauranger i närheten och att de serverar frukost är andra viktiga saker. Helst inte bredvid en motorväg eller nattklubb. Mindre viktigt för mig personligen är gym, spa och room service.

Vad är det första du gör på ett hotellrum? 

Tar en bild (hej resebloggare). Sedan spanar jag in utsikt och badrum.

Hur ser det ut när du ska boka hotell, hur går du till väga? 

Jag kollar oftast vilka hotell i staden som fått bäst betyg på Tripadvisor. Jag läser andra resebloggar och kollar var de har bott. Sedan använder jag någon bokningssajt för att se hur de hotell jag är intresserad av ligger i pris. Jag skalar väl ned det till ett 20-tal hotell som har de kriterierna jag är ute efter. Sedan kollar jag upp dessa hotell på webbsidor och instagram, stryker de som inte håller måttet, jämför priser med resterande, läser fler recensioner och sedan slår jag till.

Vad är värt att lägga extra pengar på? 

Frukost, iallafall om jag reser med barn. Att dra ut barn på morgonkvisten med lågt blodsocker inklusive mig själv är ingen succé. Jag lägger gärna pengar på extra kvadratmeter också om vi reser hela familjen. Och utsikt. Jag betalar gärna mer för att se havet än en smutsig bakgård.

Vilket är det bästa hotell du bott på i Sverige? 

Jag älskar Trosa Stadshotell; varje rum är unikt, de är tipp topp service och maten är makalöst god. Dessutom har de ett jättefint litet spa, en härlig trädgård och sängarna är perfekt fluffiga.

En fluffig säng på Trosa Stadshotell

Och i Världen? 

Vida Downtown Dubai, Intercontinental Warszawa ,Erofili Beach Hotel, Ikaria och Coco River resort Hoi An.

Vad ger ett hotell extra pluspoäng? 

Trevlig personal, någon som hjälper dig med väskorna, uppgradering om större rum är lediga, välkomstdrink, gratis wifi och personliga möten. Och när det är så rent att man kan slicka på badrumsgolvet (om man nu skulle få för sig det).

Ett riktigt bottennapp i hotellväg...

Avatar Hotel Da nang. Vi hade bokat ett superiorrum, när vi kommer dit finns det inga lediga så vi får ett vanligt. Alla rum ska vara rökfria och de kanske de var just nu men någon hade säkerligen kedjerökt i vårt rum 10 år i sträck innan vi anlände. Balkong och pool vette mot en byggarbetsplats så pass nära att låg du vid poolen fick du byggdamm på dig. Vi skulle stannat sex nätter men det räckte med en. Men frukosten var bra - alltid något!

Hur viktig är frukosten? 

Enormt viktig. Jag älskar hotellfrukost och tycker man kan förvänta sig något extra och inte samma sak som jag själv har i kylskåpet -läs här om vad jag tycker höjer en hotellfrukost. Jag blir grymt besviken om det endast finns yoghurt, smörgås med pålägg och en utspädd juice, speciellt om jag betalat extra för den. Våffelsmet runt hela våffeljärnet, äggröra på pulver och kladdiga filpaket går också bort.

Frukost på Vida Downtown i Dubai

Tre bra saker i ett hotellrum: 

Miniflaskor med shampoo, balsam och bodylotion. Olika typer av kuddar. Rejäl hårfön, inte en mesig som sitter fast i väggen och tar cirka en timme på sig att torka mitt hår. Och heltäckningsmatta. Ok, det blev fyra.

Tre mindre bra saker: 

För lite vägguttag. 1-2 är för lite när två personer ska ladda mobil, kamera, Ipad och dator. Att bo för nära hissen och höra det eviga plingandet hela natten. Den nya trenden med glasväggar till toalett och dusch - när jag är på toaletten vill jag vara det ifred.

Vilken typ av hotell fördrar du?

Jag älskar små boutiquehotell framför stora kedjor. Vill ha själ och hjärta och inte löpande band. Vill lära känna personalen och få personligt bemötande. Det är så mycket trevligare när ett hotell har 10 rum istället för 800 om ni förstår hur jag menar.

Klagar du om du inte är nöjd med rummet? 

För några år sen aldrig. Nu - oh yes! Gillar jag inte rummet frågar jag om vi får byta, är det något som inte fungerar ringer jag genast receptionen.

Finns det någon hotellkedja som ligger dig extra varmt om hjärtat? 

Hittar jag inte de där små unika hotellen så gillar jag Intercontinental utomlands. Och jag älskar Four Season men det är oftast över min budget så dit går jag för drink eller lyxfrukost. I Sverige väljer jag ofta Clarion framför andra kedjor - vet egentligen inte varför men har bra erfarenheter av dem.

Spa på våning 43 Intercontinental, Warszawa