Under Warszawas broar - strand, båttur och hipsterkvarter

Mitt första besök i Warszawa var en iskall historia och jag höll mig endast till centrum och gamla delen av staden. På min andra resa som skedde för ett par veckor sedan fick jag se betydligt mer av staden vilket jag är jätteglad för.

Floden Wisla som rinner genom staden är Polens längsta flod och längs med den har små stränder byggts upp där folk samlas för att hänga, grilla och umgås. Här anordnas också konserter och festivaler och du kan spela volleyboll, cykla och promenera i området.

Läs mer om Warszawas strand här. 

Jag skulle dock inte rekommendera att bada här och såg heller ingen som gjorde det, vår guide sa att det är väldigt starka strömmar. På sommaren går färjor från ena sidan floden till den andra och turen tar bara några minuter.

Vi åkte tunnelbana till National Stadium och tog en promenad under broar och på den lilla stranden. Vi fotade massor då ljuset var fantastiskt och går du en liten bit till kommer du till Praga. Praga är Warszawas hipsterkvarter med gatukonst, små butiker och caféer, fabrikslokaler och helt enkelt det heta Warszawa. Missa inte Soho Factory med ett neonskyltsmuseum och ställena kring gatan Zabkowska.

Det går också att ta en privat båttur läns med Wisla vilket vi gjorde, precis när solen gått ned. Vi stod uppe på däck och fotade i månljuset och sedan gick vi en trappa ned för att njuta av frukt och massor av dryck. Vi fick prova öl med ingefära och honung, alkoholfria juicer och alkoläsk i alla regnbågens färger.

Längs med hela floden satt ungdomar och grillade, drack öl och hade små fester. Tydligen finns detta flodfester som events på facebook och det blir bara fler och fler personer som sluter upp för varje gång. Här finns också en mängd klubbar, om du går från Copernicus Science Centre och norr längs med floden kommer du stöta på flera av dem. Saski Brzeg ska vara en grym sommarklubb och restaurang och där ska det finnas både strand och pool för varma dagar. Tyvärr hann vi inte spana in det stället på denna resa.

Inte om utan när jag återvänder till Polens huvudstad kommer jag att spendera väldigt mycket mer tid här, det här känns som det nya Warszawa helt klart.

Här kan du läsa om en tjejweekend i Warszawa


.

Denna resa till Warszawa ingick i kampanjen #LifestylePolen i samarbete med Fall in love with Warsaw och NordicTB. Tankar, åsikter och bilder är mina egna.