The Liebster Award - 11 resefrågor

Lisa

, min fina vän och resebloggare skickade mig 11 resefrågor tillsammans med en award: The Liebster Award. Lisa listar mig som en favorit när det kommer till resebloggar hon själv blir inspirerad av - jag tackar och tar emot och här kommer svar på de 11 frågorna.

1.

Hur reser du helst (charter, backpacking, bilsemester o.s.v.) och varför?

Flashpacker är mitt nya backpacker. Jag gillar att resa långt och byta boende och ställe många gånger men om man med backpacker menar pressa ned all packning i en ryggsäck, ha skorna hängandes utanpå och lämna häften hemma så har jag gjort det men växt ifrån det.

Resväska på fyra hjul for the win! Jag minimerar oftast vår packning men jag har slutat att använda sarong till handduk, kjol, lakan och gardin. Vi viker saker i resväska, har med oss det vi behöver (och oftast mer därtill) men släpar inte runt på barnvagn, bilbarnstol och stilettklackar.

2.

Berätta om ett resmål som du tycker är underskattat och som fler borde upptäcka!

För en weekend definitivt

Warszawa

. När jag säger att jag varit där får jag ofta frågan om varför och att staden är väl mest tråkig och grå. Så är det verkligen inte! Staden sprudlar av liv, det finns gröna parker, det är fest, det är glittrande skyskrapor, du får massor för pengarna, maten är grym och tråkig? Alla städer blir väl vad man gör dem till?

För långresa tycker jag fler borde upptäcka Taiwan. Taiwan har så väldigt mycket att erbjuda, landet är en oexploaterad pärla och jag skulle välja Taiwan framför Kina alla dagar i veckan.

3.

Vilka tre storstäder gillar du mest och varför?

Tokyo - städernas stad. Se enormt stor, så mycket folk, neonljus som blinkar, det myllrar av kostymkillar och flickor med rosa hår. Ät färsk sushi på rullband, besök en Super Mario bar, sjung karaoke, sök tystnad i ett tempel och klappa en igelkott på djurcafé.

Bangkok – mitt andra hem och varje gång jag är där känns det som hemma. Världens varmaste huvudstad med så mycket att ge. Marknader, gatumat, takbarer, rosa taxibilar, vackra tempel, flodbåtar och thaimassage i varje gathörn.

Stockholm – hemma på riktigt. Jag älskar Stockholm på sommaren, det är så otroligt vackert, det fick så mycket att se och uppleva och varje gång jag tar en promenad genom stan slår det mig vilken tur jag har som får bo här.

4.

Vilka tre länder har den godaste maten enligt dig?

Italien och Turkiet. Och då menar jag inte en neonbar i Alanya utan de där underbara kebabhaken och små restaurangerna i Istanbul. Istanbul har en speciell plats i mitt hjärta, jag är så glad att jag varit där och det lär nog dröja innan jag återser staden. Och det tredje landet? Sverige!

5.

Finns det något ställe du aldrig vill resa tillbaka till och i så fall varför?

Ja det finns väldigt många ställen jag besökt som jag inte vill besöka igen. Jag hade det bra när jag var där men jag behöver inte komma tillbaka. Några exempel är Penang i Malaysia, Da nang i Vietnam, Laos, Helsingfors, Benidorm i Spanien och Sunny Beach i Bulgarien.

6.

Vilka språk pratar du, och hur påverkar det dina val av resmål?

Svenska och engelska. Jag har läst tyska och spanska men förstår mer än vad jag kan prata, likadant är det med thailändskan. Men språk påverkar mig inte alls i valet av resmål men visst önskar jag att jag kunde hänga mer med i andra språk när jag reser.

7. Berätta om ett möte med människor som ledde till något oväntat!

Oftast leder ju möten med människor till oväntade saker när man är på resande fot. Vi har blivit inbjudna till släktmiddag i Vietnam,  vi fick vara med vid en munkceremoni i Chiang Mai, i Malaysia träffade jag en kvinna i en butik som senare tog med mig till sin dotter i förorten - ja det är mest i Asien dessa fantastiskt grejer händer märker jag nu. Händer inte lika ofta på en weekend i London.

8. Har du någon gång gjort bort dig kulturellt? Berätta!

 Ja antagligen massvis av gånger. Men det här med att jag alltid tar av mig skorna när jag kommer hem till någon kan tyckas lite märkligt speciellt i England.

9. Berätta om ett tillfälle när du utmanat dig själv och gjort något som du egentligen inte vågade!

Jag åkte linbana med glasgolv i Hong Kong trots att är galet höjdrädd. Jag red också kamel i öknen i Marocko trots fobi för stora djur. Om några dagar kanske jag lägger till river rafting på den här listan också. Det tar sig!

10. Om du hade obegränsat med pengar – vart och hur skulle du resa då?

Jag skulle köra rundresa i Australien och Nya Zeeland i minst 6 månader.

11. Vart går nästa resa?

Imorgon är det äntligen dags att besöka Slovenien - som jag längtat! Ni hänger väl på?

Och vilka resebloggare hämtar jag inspiration ifrån då? Jo det ska ni få läsa om i ett helt eget inlägg men det får bli efter Slovenien för nu väntar resväskan på att fyllas!