Premiär för lemurer hos Parken Zoo, Eskilstuna

Igår bjöd Loppi in till smygpremiär hos Parken Zoo i Eskilstuna. Parken öppnar för säsongen på torsdag men vi fick hälsa på ett par dagar innan. Och vilken fantastisk dag det blev!

Vi var i Parken Zoo för två år sedan, då hade de ett dinosaurieland och Aramis var livrädd. I år är dinosaurierna utbytta mot Lemurenas värld och vilket lyft.

Vid entrén stod vilda djur och bjöd på bananer och musik.

Parken är lagom stor och har ganska så många djur. Tiger, leopard, utter, minigris, alpacka, sköldpadda, jättekanin, jaguar och som ni ser på bilden apor i massor.

Och min favorit; flamingos.

Surikat

Miniflodhäst

Och så den stora händelsen i år; lemurer.

De har tre olika typer av lemurer och de är helt fria. De kommer gärna fram och nosar och är så väldigt söta.

Parken Zoo har förutom sitt zoo också en nöjespark. Helt perfekt för lite yngre barn med många karuseller där du får vara under 120 cm.

Äppelmasken is still going strong...

.. och Aramis åkte den flera gånger. Det var väldigt lyxigt att nästan vara ensamma på ett nöjesfält, inte en kö och bara att hoppa på det man vill åka.

Loppi bjöd på hamburgelunch och så mycket sockervadd och popcorn som fick plats i magen. Jag vet inte vad som var bäst; sockervadden eller att Tobbe Trollkarl från Superlördag stod bakom i kön.

Vi tog också med Älva på livets första karuselltur.

Och vid hemgång blev det både ballong och fullproppad goodiebag. Jag rekommenderar verkligen Parken Zoo i sommar. Endast 80 minuter från Stockholm och dessutom har de ett bad i anslutning till zoo som öppnar i juni.