På segway genom Warszawa

En sightseeingtur är obligatoriskt när en är på weekendsemester tycker jag. Du får lära känna staden, veta mer om historien och får svar på alla dina frågor.

Under mitt besök i Warszawa testade jag en ny form av sightseeing, nämligen en tur kring staden på segway. Jag hade innan denna tur stått på en segway i två minuter men en segway är lätt att köra och innan vi släpptes ut på gatorna fick vi en genomgång i körteknik samt provköra på en innergård.

Redo att se Warszawa.

Vi gjorde denna tur med Segway City Tours Warsaw och alla deras turer utgår från gatan Krakowskie Przedmieście. De har flera olika turer mellan 1,5 timme till 3 timmar och du kan välja vilken del av staden du vill se. Turer kan bokas direkt på nätet och kostar mellan €40-€80.

Vår tur varade 1,5 timme och gick genom den gamla delen av staden. Väldigt fina kvarter och en intressant lektion i Warszawas historia och hur det ser ut idag.

Selfie på segway. Här under kan du se bilder från vår tur och lite av det vi fick se.

Jag tycker segway var ett annorlunda sätt att se staden, du hinner med mycket yta på kort tid och de är roliga att köra. Dock är det lite svårt att fota samtidigt som du ska köra fordonet och man kan känna sig lite i vägen på exempelvis torg där det är mycket turister. Men allt som allt ger jag det tummen upp och det är verkligen värt att prova. Tänk på att ha bekväma skor på sig och en axelrem till kameran.

Och kör försiktigt över kullersten i nedförsbacke.

För mer tips om vad du kan göra i Warszawa - spana in Warsaw City Break


Denna resa till Warszawa ingick i kampanjen #LifestylePolen i samarbete med Fall in love with Warsaw och NordicTB. Tankar, åsikter och bilder är mina egna.