Malta, Italien eller Spanien?

I höst ska jag och två vänner göra en weekendresa. Vi diskuterar nu var vi ska och vad vi är ute efter. Jag tror vi har tre alternativ klara. Det vi vill ha är en dos värme, lagom stort, både avkoppling och upplevelse samt god mat.

Vad vi nu väljer mellan är

Malta

  • Malta.
  • Jag ju mer jag läser om Malta desto mer tilltalar det mig. Hav, stad, utflykt till Gozo, arkitektur, fiskmarknad, vinodling och avkoppling deluxe. Samtidigt är jag rädd att det ska vara för litet, att vi ska tröttna och om det regnar kanske det mest fantastiska uteblir? 
    Direktflygen är många, likaså boenden och det är lätt att ta sig runt på ön vilken är en fördel. Dessutom ska hösten vara den allra bästa tiden att åka dit; när temperaturen går ned något men Medelhavet är fortfarande varmt från sommaren och det finns betydligt mer plats på stränderna. Tyvärr verkar flygen dyra och avgångarna relativt få.

Positano

  • Italien - Neapel till Amalfi med bil eller tåg.
  • Från Neapel till Positano tar det cirka 1,5 timme att köra men vägarna är tydligen extremt kurviga. Men med serpentinvägar kommer spektakulära vyer. Detta är verkligen ett drömresmål för mig och jag kan sitta och drömma mig bort genom bilder hur länge som helst. 
    Positano som är en stad som består till stor del av trappor eftersom staden ligger på en kulle och själva Amalfikusten ska ju vara en av världens vackraste kuststräckor. Kanske hinner vi också med en utflykt till Pompeji och såklart drömmen om Capri. Att ta båt från Positano till Capri och när man kommer fram till Capri ta tåget uppför berget - utsikten ska tydligen vara helt otrolig. Jag ser mig själv sitta med en stor vit solhatt och sippra rosé vid havet i Capri - hej målbild. Det enda jag är orolig för med detta alternativ är att tiden är för knapp. Kanske behöver jag minst en vecka för att få uppleva allt jag vill här utan att bli stressad.

Nerja

  • Spanien - Malaga till Nerja.
  • Mellan Malaga och Nerja är det 5 mil och det är hyra bil som gäller. Jag själv är lite feg ock kör ogärna bil speciellt utomlands men jag har två vänner som mer än gärna kör. Jag har hört så mycket bra om Nerja den senaste tiden att jag nog bara måste dit. Tydligen har Nerja ett helt eget klimat då staden omsluts av Almijarabergen och staden har de mildaste vintrarna i hela Europa. Apelsin, citron och avocadoodlingar, vita fasader, palmer, små gränder och massor av fisk- och skaldjur. 
    Det går många vandringsleder kring Nerja, det är ca 1,5 timme till Sierra Nevada och runt om finns flera bergsbyar som producerar eget vin. Dessutom kan vi ta något dygn i Malaga för lite mer storstadskänsla med riktigt bra restauranger, barer och shopping. Extra plus i kanten för väldigt många direktflyg just hit.

I samarbete med biluthyrning.nu