Jag återvänder till Warszawa

I samarbete med Polska Statens Turistbyrå och Warsaw Tourism Organization.

I december 2013 spenderade jag en helg i Warszawa. Jag anlände med ett propellerplan i snöstorm på skakiga ben, staden var isande kall men det stoppade inte mig. Påpälsade utforskade jag gamla stan, drack massvis av varm choklad, besökte fina restauranger, shoppade i en jättegalleria och såg staden tända sin julbelysning. Dessutom bodde jag på ett fantastiskt hotell med jacuzzi högst upp i huset där jag satt och såg solen gå upp (och värmde mina iskalla tår).

Warszawa är en fascinerande stad där öst möter väst, skyskrapor möter äldre byggnader och Polen är ju ett land på frammarsch när det kommer till turism. Istället för att boka den där weekendresan till Paris eller Barcelona väljer fler och fler att resa mot öst; oupptäckta pärlor där du får väldigt mycket mer för pengarna.

Jag besökte Łazienki Park i december. Solen sken, det låg en tunt lager is på vattnet och parken var vacker som i en saga. Jag tänkte då att jag verkligen ville se Warszawa i full blom och nu händer det.

Äntligen!

I helgen åker jag tillbaka till Polens huvudstad som en del av kampanjen

#LifestylePolen

som anordnas av

NordicTB

. Jag kommer blogga direkt från min resa och även uppdatera både Instagram, Facebook och Twitter. Ni hänger väl med? Som ni ser har bloggen nu bytt namn och även mitt instagramkonto som du hittar under @comeflywithtowe

Det preliminära programmet vi fått ser väldigt bra ut och jag kommer få återse Warszawa på bästa sätt. Dessutom har jag med mig tre eminenta resebloggare;

Resfredag

,

Fantasiresor

och

Äntligen Vilse

. Ni kan följa hela vår resa genom hashtags #LifestylePolen och #DiscoverWarsaw. Där kan ni också se inlägg från förra veckan då våra norska bloggkollegor besökte Gdansk och Sopot.

Det finns också en

tagboard

som jag tycker ni ska spana in.

Jag ser så fram emot långa promenader runt staden, besöka museum, fotografera massor och och lära känna Warszawa i vårskrud. Jag har fått många fina tips av en vän som har familj i staden, har du ytterligare tips på vad jag inte får missa så snälla kommentera mer än gärna!