6 bra restauranger i Warszawa

Första gången jag besökte Warszawa var jag inte imponerad av maten. Jag tyckte det var ganska torrt och smaklöst ochatt kryddor saknades.  Nu har jag förstått att jag besökte fel ställen för oj vad gott jag åt i helgen. Här kommer tips på sex stycken toppenställen om du är i hungrig i Polens huvudstad.

Belvedere Łazienki Królewskie, Łazienki Park

Belvedere Restaurant ligger i Łazienki Park. Meny ändras med årstiderna, restaurangen finns med i Michelin Guide och det är något speciellt med att äta i ett orangeri mitt i en oas. Priserna ligger mellan 40-100 zl och här krävs bordsbokning.

 Gröna ärtor med rädisor, sallad och örter till förrätt.

Torskrygg med ärtor och gurka, så mör att den föll sönder.

 Efterrätt; Bakat äpple med äppelmos, citron- och timjanglas.

Varso vie, Plac Konstytucji 2

Varso Vie har både plats inomhus och utomhus. De serverar polsk mat med nytänk och deras efterrätter är helt gudomliga. Vi var här och åt lunch och provade en massa efterrätter. Priser mellan 20-60 zl.

Sallad med getost och färska fikon.

En cheesecake med passionfrukt och till det glass på morot och ingefära - det kan vara den bästa cheesecake jag någonsin smakat.

Maräng med svarta vinbär och vaniljgrädde.

Kieliszki na Próżnej, Próżna 12

Kieliszki na Próżnej ligger på en mindre sidogata, har härlig uteservering och väldigt mycket olika viner. Vi åt lunch här, jag åt två förrätter och efterrätt vilket var alldeles lagom. Priser för lunch ligger mellan 30-60 zl och middag ligger något högre.

Potatiskaka med kaviar och creme fraiche.

Rökt öring med sparris och nötter - gudomligt!

Till efterrätt beställde vi in deras hemmagjorda fudge med chokladglass och kaka med havssalt. Yummi!

Solec 44, solec 44

Solec 44, ligger som namnet säger just på Solec 44. Serverar slow food, har en fantastisk inredning, stället svämmar över av sällskapsspel och de är experter på fermentering. Priser mellan 20-50 zl.

Charkbricka.

Fermentering pågår. De är kända för sin ekologiska mat, använder bara bra råvaror och odlar eget på baksidan av huset.

Bibenda, Nowogrodzka 10

Bibenda serverar polsk traditionell mat på nytt sätt. De har väldigt prisvärd mat mellan 15-30 zl och allt vi provade var jättegott och rejält.

Kyckling med sötpotatispuré, timjan och spenat.

Specjaly Regionalne Restaurant, Nowy Swiat 44

Vid första anblick kan denna restaurang se ut att vara en turistfälla men maten är verkligen jättegod. Specjały Regionalne serverar traditionell polsk mat och suverän personal. Priser mellan 20-60 zl.

 Vi lät personalen välja ut en trerätters meny till oss och till förrätt fick vi rödbetor med getost som inte gör någon besviken.

Huvudrätten blev deras berömda piroger med olika innehåll som svamp, spenat och anka. Rekommenderas.

Äppelkaka till efterrätt.

Med dessa tips behöver du inte gå hungrig eller bli besviken, det kan jag garantera.

Läs gärna mer om mina tips för en grym weekend i Warszawa.


Denna resa till Warszawa ingick i kampanjen #LifestylePolen i samarbete med Fall in love with Warsaw och NordicTB. Tankar, åsikter och bilder är mina egna.