Restaurang Hantverket - restaurangtips i Stockholm

Idag öppnar en ny restaurang på Sturegatan 15 i Stockholm, nämligen Restaurang Hantverket. Igår var det presslunch och jag var där och wow säger jag bara. Allt från inredning till mat håller verkligen toppklass.

Sturegatan 15 ligger på Östermalm, nära Humlegården och Karlavägen .

Med en ägare som varit i inredningsbranschen i över 30 år är det kanske inte så konstigt att varenda vrå är inredd med perfektion. Inom kort kommer även innergården att stå klar för härliga sommarkvällar.

Baren där det serveras härliga cocktails med egengjord grenadine och handsågad (!) is.

Vi var många på plats igår för att provsmaka maten och spana in det nya restaurangtillskottet.

Det finns både bokningsbara och obokningsbara platser. De serverar både affärsluncher och middagar, lunch kostar 145 kr och varmrätter kvällstid kostar runt 250 kr - 300 kr.

Till och med toaletterna är inredda med kärlek.

Kökschef på Hantverket är Fredrik Persson som bland annat jobbat på NoBu Parklane London, Kommendanten Köpenhamn, Villa Tottebo Åre, F12 Stockholm etc. Restaurangchef är Anette Åsell som har en bakgrund hos bland annat Lilla Ego, Fotografiska, F12 och Gastrologik. Som ni hör - förväntningarna på maten var skyhöga.

Vi började med vårprimörer med ramslök från Gotland. Krispigt, nyttig, massor med smak, fräscht och jättegott.

Buffelmozzarella från Ängsholmen med grön tomat och granskott.

Och dessa. Matmagi. Croquetter med Wrångebäcksost och ogräsdipp. De fullkomligt smälte i munnen.

Till varmrätt serverades vårlamm från Sörmland med svart vitlök, spetskål och björkrökt potatis. Lammet serverades i en egen liten stekpanna och jag som sällan beställer lamm blev helsåld.

Och efterrätten; glasrabarber med gräddfil, älgört och krossade drömmar. Knaprig maräng, krispig rabarber, lagom storlek och alla rätt.

De har också eget öl som kommer från ett mikrobryggeri i Västerås.

Och den alkolfria lemonaden var ett extra plus - ni vet varken för söt eller sur och något jag definitivt vill dricka på deras uteservering i sommar.

Summan blir: Besök detta ställe ni kommer inte bli besvikna!