Gröna Lund satsar på maten 2016

Igår var jag inbjuden till pressvisning hos Gröna Lund när 2016 års nyheter skulle presenteras. I år är storsatsningen ingen ny karusell utan det är maten som står i fokus. Gröna Lund öppnar för säsongen 23 april och då står fyra nya matupplevelser klara; Fiesta Taqueria och bar, Hekto BBQ, Jetline Milkshakes och en inglasad Biergarten. Gröna Lund har anlitat kocken Jonas Dahlbom för att ta fram inriktning och menyer på Fiesta Taqueria och Hekto BBQ.

Förutom god mat (som jag strax återkommer till) bjuder 2016 också på hela 65 konserter på Gröna Lund - vad sägs om Lionel Riche, Danny Saucedo, Suede (måste gå!), Bob Hund, Melissa Horn och Mando Diao? Och såklart en hel massa mer - här kan du hitta alla konserter på Gröna Lund i sommar.

Köper du Gröna Kortet för ynka 240 kronor kan du gå på hur många konserter du vill!

Igår fick vi alltså en rundvandring med fokus på mat i ömsom strålande sol och ömsom iskalla vindar - en helt vanlig aprildag alltså.

En del karuseller var också öppna för fri åkning men jag är ju aningens feg när det kommer till den delen samt att jag hade Älva med mig. Aramis där emot var väldigt avundsjuk att han inte fick följa med den här gången.

Första stoppet var Biergarten som blivit inglasad och fått ett rejält lyft.

Vi fick smaka fläskschnitzel med kapris och ansjovis samt en fantastisk bratwurst med curryketchup.

Och vad är en biergarten utan öl?

Österrikisk pressylta med en urgod surkål.

Något som efterfrågats hos den yngre publiken är en milkshakebar och nu har Jetline Milkshakebar slagit upp portarna - jag som älskar milkshake applåderar.


Jag provade en oreo milkshake och blev inte besviken - som att dricka ett kakpaket!

Mittemot milkshakebaren, nere vid vattnet har Hekto BBQ öppnat - en New York inspirerad food truck utan hjul.


Här fick vi smaka långrökt fläsksida, rökt kycklingdrumstick, Louisiana hot korv, grönsakspickels, coleslaw, söt bbq sås och twisted majo. Tummen upp säger jag och ber om ursäkt för att bilden blev halvbra i det härliga solskenet.

Sista stoppet för dagen var på á la carte restaurangen Fiesta Taqueria och Bar som ligger bakom tivolit för de yngsta och scenen där de brukar spela barnteater.

Inredningen är fenomenal och man blir glad bara av att vistas i lokalen.




Vi fick smaka sötpotatis pommes (yummi!), mjuk taco med långkokt högrev, syrad grädde, chilirostad mandel och picklad lök, ceviche på kammussla med rökt chili, krispy taco med mörkokt fänkål med spiskummin och sötpotatiscreme samt chokladsmulkaka med banan och vit choklad. Tyvärr fastnade inte alla rätter på bild men jag som älskar denna typ av mat blev helsåld!

Äntligen bra mat på Gröna Lund och jag slipper välja mellan barnbuffé eller halvbra thaimat. Ni kommer inte bli besvikna i sommar vill jag lova!