Greklandslängtan och Atens stränder

barnvänlig strand grekland

Och så kommer den smygande. Det är samma sak varje år. Längtan till Grekland. Till vita stenhus, blå fönsterluckor, rosa blommor, sköna stränder, doften av grillspett, vitlök och medelhav och kvällar som aldrig blir kalla. Grekland är verkligen mitt paradis i Europa. I år har vi mer eller mindre bestämt för att hålla oss i Sverige och åter igen satsa på en vinterresa men det kliar i fingrarna. Jag söker flygresor, prisvärda boenden och ställen utan allt för mycket transfer. Till Aten går det att komma billigt men frågan är var man tar vägen sedan? Jag vet att Aten har en riviera längs med södra kusten men hur fin är den?

Åker man bara en vecka och med små barn vill jag inte att en hel dag går åt till just resandet utan då prioriterar jag gärna boende relativt nära flygplatsen. Oftast är de grekiska öarna små och resan till hotellet blir inte särskilt lång men det finns såklart undantag som Kreta där det till och med finns två flygplatser. I två år har vi ju båtluffat runt till olika öar vilket är drömscenariot men jag tycker Älva är lite liten än, vi väntar nog med nästa båtluff ett år till.

För mig finns inget bättre än att inleda sommaren vid Medelhavet när Sverige fortfarande är kallt och sedan komma hem och ha hela juli i Sverige. I år planerar vi att vara i Småland, Halmstad, Sala (där det blir stor fest) och avslutar som vanligt i Småland med kräftfiske innan det är dags för Aramis att börja förskoleklass och Älva ska börja inskolning på förskolan. Men som sagt än lever hoppet om en vecka vid Medelhavet innan sommaren i Sverige drar igång på allvar!