Att sluta nattamma - sista delen


Godmorgon! Jag förstår ju att ni alla är spända på mina uppdateringar kring det här med att sluta nattamma så här kommer, kanske (och förhoppningsvis) sista delen.

Efter att Micke sovit med Älva själv i fyra nätter och gett flaska var det dags för eldprovet - jag skulle in i sovrummet igen. Hon sover fortfarande i vår säng, inskolning i egen säng kommer i nästa etapp. Micke nattade henne och hon somnade klockan 19 med flaska och napp. Jag klädde mig i en nytvättad t-shirt som doftade kopiösa mängder sköljmedel och inte ett uns av mjölk.

Hon vaknade vid 21 men då stoppade jag bara in nappen. Klockan 23.30 vaknade jag av gnäll, la henne i famnen och gav flaska. Tyvärr blir detta samma ställning som amning så hon ville amma men jag var snabb som en vessla och tryckte in i en kudde mellan henne och mig. Då tog hon flaskan direkt, åt 50-60 ml och somnade i min famn. Jag la ned henne i sängen och hon sov till 05(!) då jag gav en slurk till av flaska (ca 30 ml) och sen sov hon till 06.15.

Jag tror vi lyckats, jag tror vi är klara med amningen och jag det gick så mycket bättre än förväntat. Nu har vi ju inte slutat ge mat helt på natten men det var inte heller målet just nu, det kanske kommer när hon accepterar välling?! Men till alla er som bävar, tänker att det aldrig kommer gå - jo det gör det! Jag trodde detta skulle vara de jobbigaste dagarna i mitt liv, jag ångrade att jag ammat så länge etc men nu så glad att det funkade att amma och hör och häpna - jag kan till och med sakna myset med amning ibland (dock ej på nätterna).

Här kan du läsa att sluta nattamma del 1 och del 2.

Nu tar vi tag i måndagen med lunchdate och eventuellt en pressträff inför kommande event. Ha en fin dag!