Uppy - the genius flyer

Lagom till vår resa fick jag hem Uppy; ett nytt preparat för att minska jetlag. Vätskeersättning, elektrolyter, mineraler och vitaminer ska få oss att komma fram fit for fight efter en långresa. Uppy är en brustablett som ska lösas i ett glas vatten och för optimal effekt ska du ta en tablett var fjärde timme.

Min första tanke var yeah right, det är väl som resorb. Men jag tog en tablett var fjärde timme på vägen till Hong Kong och kände mig inte alls lika sliten som jag brukade när vi var på plats. På vägen hem slarvade jag och tog endast en tablett på planet och en när vi kom hem till lägenheten och jag känner mig fortfarande som ett vrak. Hur vida det beror på Uppy eller att det är lättare att ställa om mot Asien än åt andra hållet låter jag vara osagt men vid nästa långflygning kommer Uppy få följa med. Jag upplever dock alltid att det är lättare att komma i fas när jag reser mot Asien istället för mot USA.

Mina tips mot jet lag förutom Uppy är drick mycket, försök få sömn på planet (använd nackkudde, ögonmask och öronproppar), gå inte och lägg dig när du kommer fram utan följ landets dygnsrytm så fort du landar och undvik alkohol under flygresan.