Strand i Hoi An, Vietnam

Från Da nang till Hoi An går en fantastisk strandremsa. Längs med Da nang heter den My Khe Beach och i Hoi An finns An Bang Beach och Cua Dai beach. Närmast Da nang ligger An Bang Beach som sedan övergår i Cua Dai beach. Tyvärr har den borte delen av Cua Dai beach blivit förstörd av ett enormt oväder (mer om det kommer i ett eget inlägg) men den delen närmast An Bang är fortfarande ok. Precis mellan dessa två stränder finns en liten strandremsa som kallas The Hidden Beach som är fantastisk med en liten restaurang. Vi hängde mest på An Bang Beach som är bred, har många restauranger och underbar vit sand.

beach hoi an
An Bang Beach en dag i februari.

Vågorna var ganska höga vilket Aramis älskade, vågorna blir mindre i mars och april tydligen.

waves an bang beach
Bred strand och ingen trängsel.

Älva och havet.

Solstolar är gratis så länge du köper något att äta eller dricka från stället som har stolarna och parasollen.


an bang beach hoi an

Vårt favoritställe blev Soul Kitchen. God mat, grymt häng i stora soffor mot stranden, biljardbord, trevlig personal och skön atmosfär.

soul kitchen hoi an
Stranden ligger ca 5 km från Hoi An och det finns ett fåtal boenden vid stranden. Många av dem är hutlöst dyra speciellt om man vill ha pool och du blir väldigt isolerad. Jag tycker det då är bättre att bo närmare stan med ett hotell som har gratis shuttlebus till stranden vilket väldigt många har.

Och det här med strand och bebis är inte alltid lyckat. Älva hade sand överallt, stoppade massor i munnen och varenda leksak var sedan sandig så jag är mer för boende med stor och härlig pool.