Fried rice med kimchi - middagstips

Jag har spenderat hela februari i Asien men knappast tröttnat på asiatisk mat. Igår kväll gjorde jag ett magiskt gott fried rice med kimchi, ett recept jag hittade i senaste Buffé. Ni måste testa!

Kimchi Fried Rice (4 personer)

5 dl kokt ris
1 gul lök
125g salladslök
2 dl gröna ärtor
2 tsk sesamolja
1 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 kruka hackad färsk koriander
4 ägg

Kimchi
200g salladskål
1 msk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad syltad ingefära
2 msk lag från syltad ingefära
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Börja med kimchin och strimla salladskålen. Blanda sambal oelek, ingefära, ingefärslag, vitvinsvinäger, vitlök och salt i en bunke, ha i salladskål och ställ åt sidan.

Hacka löken och stek i olja i ett par minuter, ha i riset och stek tills det får färg. Hacka salladslök och ha tillsammans med ärtor, kimchin fisksås, sesamolja och soja. Stek lite till och till sist; hacka koriandern och strössla över. Stek äggen i smör i en annan stekpanna och servera riset med ägget på toppen.

Yummi!