Att göra i Hoi an; Vietnam

Vår resa kryper allt närmare och jag måste säga att jag är väldigt spänd på Hoi an med barn.

Just nu ser jag mest fram emot en strand såklart; med -12 grader ute blir det lätt så.

Här ska vi hänga, äta färsk frukt, bygga sandslott och stoppa Älva från att äta upp halva sandstranden.

Men Hoi an bjuder ju på så mycket mer. Dessa saker och fler därtill kommer jag inte att missa.

Gamla stan. Med på Unescos världsarvslista, en bilfri zon och stora delar ser exakt ut som den gjorde för 200 år sedan.

Food tour. Jag hoppas verkligen jag kan komma iväg på en halvdagsutflykt som inkluderar mat. Jag älskar asiatisk mat och ser fram emot att lära mig mer, besöka marknader, prova massor av lokal mat och botanisera.


Nyårsfirande; Tet. Vi kommer att befinna oss i Hoi an när Vietnam firar nyår. Här snackar vi inte bara en tre rätters middag och lite raketer utan det är en hel festival (i upp till 7 dagar) för att fira det nya året. I Hoi an firar de med lyktor överallt, allt är öppet och det är här det händer den 8 februari.

Cham Island. En liten ö utanför Hoi an med fina stränder, korallrev, fiskebyar och perfekt för snorkling.

Full moon party. Detta har inget med sprit, droger, neonfärger och lightsticks att göra. Vid fullmåne förvandlas Hoi an till en bilfri stad med rislampor, levande ljus och traditionell musik - den 21 februari får ni se mer.

Spa. Vietnam kryllar av spa precis som Thailand. Jag ser fram emot en massage extra allt som doftar citrongräs minst en gång i veckan.

Farming and Fishing tour. Aramis kommer att älska det. Du får lägga nät, rida på vattenbuffel, åka bambukorg på floden och plantera grönsaker.