Bistro Voltaire och Systrar Voltaire i Sickla

I fredags hade vi en heldag i Sickla. Shopping, häng i leksaksaffären för att skriva önskelista, mathandling inför helgen och lunch på Bistro Voltaire.

Bistro Voltaire ligger i Dieselverkstan och har både restaurang och café. Det finns också ett Café Voltaire i Farsta som serverar i stort sett samma sak och är lika bra. Vad jag inte blir klok på är om detta Voltaire har någon koppling till Systrarna Voltaire som också finns i Sickla (glashuset) och det Voltaire som fanns i PUB huset men nu flyttat till Åhléns? De har liknande menyer, samma typsnitt men helt olika webbsidor? Kan någon förklara detta för mig - eller har de bara oturligt nog valt samma namn och samma typsnitt av en slump?

Hur som åt vi dagens lunch som var asiatisk fisk med citrongräs, chiliris och mingelsalad. Väldigt gott. Aramis åt pannkakor såklart - 3 små pannkakor för 70 kr - allt annat än prisvärt. Men vår fisk för 100 kr var himla värd!

Stället har min drömlampa med fåglar...

... och det var inte bara jag som älskade den.

Och när Micke och Aramis tog bilen hem promenerade jag med Älva. Solen började gå ned före 15 och Södermalm brann på andra sidan vattnet.