Håkan Hellström orsakar kaos


I början av veckan blev det klart att Håkan Hellström skulle ge en konsert och en konsert endast den 4 juni på Ullevi. Hurra tänkte jag och 100 000 andra - perfekt start på sommaren! Jag missade ju förra årets konsert eftersom jag var höggravid.

Gick in på en hotellsajt lite random och tänkte att man kanske skulle lyxa till det med Clarion Post; fick upp meddelandet Hej just nu har 20,000 rum bokats i Göteborg (finns det ens så många tänkte jag?!). Började ana oråd och bokade första bästa rum som var avbokningsbart även fast det var 5 dagar kvar till biljettsläpp till konserten. Men som jag sa till Micke; hey hur svårt kan det vara att få biljett de tar väl in över 50 000 på Ullevi.

Och så blev det lördag och biljetter skulle släppas klockan 12 och ja jag glömde helt bort det. Men när jag satt där och ammade i lugn och ro vid 13-tiden såg jag i mitt Facebookflöde att nu var biljetterna nästan slut. Jag kastade mig över datorn, gick in på Ticnet och möttes av att 4 juni var utsålt men att de i samma sekund öppnar upp försäljning till en andra konsert, den 5 juni. Började köa, kötid över 60 minuter. Gick in på hotellsajt för att byta hotelldatum. Avbokade hotell 4 juni, bokade om till 5 juni och så kraschade hotellsajten av överbelastning men jag knep ett rum. Fortsätter min kö på Ticnet, efter 1,5 timme är jag inne men det går inte att boka?! Vad jag än väljer får jag upp att biljetter inte är tillgängliga. Ser på Ticnets fb-sida att folk rasar mot detta och mot att man får köpa på sig 10 biljetter åt gången. Och ja där kan jag hålla med, sätt en gräns på 4 vid evenemang med detta tryck - det är liksom redan när jag köar biljetter upplagda på Blocket för 2000 kr styck.

Efter klickande, prova, prova igen gav jag upp och tänkte att nej inte värt. Började göra mig redo för promenad mot lördagsgodis med Aramis, tar upp telefonen, testar Ticnet en sista gång och voila, kommer in direkt, får två sittplatser och betalar. Och det visar sig att jag fått platser till den 4 juni. Bittersweet.

Så nu står vi utan hotell men med två biljetter. Det finns inte ett enda rum ledigt i centrala Göteborg men vi har ett rum den 5 juni. Tack och lov är det gratis avbokning på det. Nu väntar jag på att folk ska ha haft samma (o)tur som jag och måste boka av hotell för att boka ny dag. Annars får vi väl bo en bit utanför stan - det funkar ju det med.

Men hur sjukt är det inte att 130 000 biljetter säljer slut på 3 timmar. Till en svensk artist. För 4-5 år sedan såg vi Håkan på Hovet. Det var inte svårt att få biljetter (Hovet rymmer väl ca 7000), det var himla mysigt, han gick upp bland publiken och ja det känns som en annan tid. Och jag tvivlar på att Ullevi kommer leverera lika bra som de mindre konserter jag sett med honom men det kommer vara sommar, stämning, allsång och folkfest. Och kanske får vi campa i bilen.