Att låta barnen vara med i köket

Låter ni era barn vara med i köket? Aramis får vara med hur mycket han vill vilket betyder att han är med och lagar mat ett par gånger i veckan. Jag uppmuntrar såklart detta även om jag ibland blir lätt stressad kring knivar och varma plattor. Här om dagen fick jag höra att den vanligaste familjeaktiviteten är tv-tittande med 87% viket är helt uppåt väggarna. Så fram för mer bakning, matlagning, läsning och pyssel.

Den här filmen nedan som IKEA har gjort är väldigt talande för hur jag är i köket och hur Aramis vill att det ska vara tror jag. 5 regler som barn tycker vuxna borde tänka på när det kommer till att laga mat med barn. Kolla in den - hög igenkänningsfaktor.


IKEA har också pratat med barnen om hur de tycker ett bra kök ska se ut och vad det ska innehålla. De har lite andra tankar än vi vuxna kan jag säga som till exempel annan färg på kranen. Såklart. Varför måste den alltid vara i rostfritt stål?! Kolla in den korta filmen vad barn vill ha i sina kök. Kanske väcker det lite tankar inför nästa renovering?


Sponsrat inlägg