All inclusive på Kipriotis Maris, Kos

Barnarmband som visar att du är all inclusive gäst

När vi bokade Kipriotis Maris valde vi att lägga till all inclusive. Det visade sig vara rätt beslut då det inte finns jättemånga restauranger nära hotellet och det är väldigt smidigt när man reser med två små barn. Speciellt eftersom Aramis också ville delta i barnklubbens kvällsaktiviteter.

Terrassen där vi åt frukost, lunch och middag

All inclusive på Kipriotis Maris betyder stor frukostbuffe 7.30-10 ( du kan även få frukost 6.30-7.30 och 10-11 men jag gissar att det inte är hela buffén), lunchbuffé 12.30-14.30 och middagsbuffé 18.30-21. Det finns snacks, glass och slush mellan 12-17 i baren och fri dryck mellan 10-23. Eller inte helt fri men vatten, juice, öl, vin, lokala drinkar, läsk och kaffe - så det mesta. Matsalen är stor och har två stora terrasser och den kändes aldrig trång och det var sällan kö.

Överlag skulle jag säga att maten på hotellet håller hög klass. Mondo Food &Beverage är ett Apollos nya koncept och tanken är att hela familjen ska kunna äta bra och hälsosam mat även om du följer en speciell diet eller har någon allergi ska det vara lätt att hitta bland buffén. Det serveras mycket lokal mat och kocken märker upp vissa rätter med Mondo Local, Mondo Kids och Mondo Healthy i restaurangen.

Jag som själv just nu inte kan äta mjölk eller mjölkprotein (smör, ost, mjölkpulver) trodde att jag skulle få leva på bröd och ägg men det gick över förväntan. Personalen var nämligen enormt hjälpsam och jag fick prata med kocken som hade stenkoll på vad som innehöll mjölk och inte. De gjorde också speciell havregrynsgröt till mig utan mjölk, fixade fram sojamjölk till mitt kaffe och svarade på alla mina frågor.

Morgongröt extra allt.

Grekisk yoghurt extra allt.

Frukost

Mitt bästa bord; fröer, torkad frukt, nötter och annat smarr.

Frukosten består av krämig yoghurt, färsk frukt, nybakat bröd, bacon, korv, bönor, grönsaker, nötter, frön, sylt, potatis, flingor, gröt, plättar, massor av ost, sötsaker, croissanter och mer därtill. Jag åt mest gröt, bröd med olivröra och frukt medan Micke och Aramis frossade i sådant man kanske inte äter hemma varje dag. Frukosten är liksom den här familjens höjdpunkt.

Buffé

Fruktbord

Lunch

Lunchen är mycket sallader, grönsaker, bröd med oliver och så grillas det på terrassen. Grillspett, kyckling, biffar och fisk som luktar helt fantastiskt. En dag serverades underbara gyros där du själv fick bestämma innehållet. Det fanns också varma rätter med grekisk anknytning samt pasta och pommes. Efter lunchen fanns både efterrättsbord, frukt och glass.

Mina favoriter var gyros, olivbröd doppat i deras egna olivolja, tonfisksallad med chili och koriander, gryta på okra och de saftigaste apelsiner och nektariner jag ätit.

Hovmästare in action

Musslor

Räkor

Aramis äter middag

Middagen bjuder också på sallader, det grillas lamm, kebab, fisk, kyckling och grymma hamburgare. Middagen har lite liknande upplägg som lunchen men lite mer tyngre mat. Barnbuffén besökte vi bara en gång eftersom Aramis hellre ville äta från den vanliga buffén men i barndelen hittade vi fiskpinnar, potatismos, grönsaker, frukt, pasta och kycklingspett.

Tjing tjing

Onsdagar är bästa dagen för då firas det dagen lång. Det serveras champagne till frukost, det är gratis glass hela dagen (även till frukost) och middagen är fenomenal. Skaldjur, grillad lax, och annan fisk, perfekt rostbiff och hovmästaren står mitt i restaurangen och friterar plättar med socker och citron. Om du vill ha variation går det bra att äta middag på restaurangen Adriani på Kipriotis Panorama Suites också. Detta besök måste bokas och vi var lite sena så när vi väl skulle boka var det tyvärr fullt. Ett tips är att boka det besöket samma dag som du anländer.

Snacksen som finns mellan måltiderna utnyttjade vi inte så mycket och det var nog också det enda som inte lockade. Det var smörgåsar, wraps, kakor, frukt och yoghurt som står i en kyl vid baren. Tyvärr fylls inte på under dagen och vid 16-tiden är det väldigt urplockat. Men eftersom du inte hinner bli så hungrig mellan lunch och middag upplevde vi inte det som ett problem.

Kaffe- och juicebar

Det finns också en kaffe och juicebar Mondo Coffee. Den ingår inte i all inclusive konceptet men väl värt att spendera några euros vid.

I sin helhet är vi jättenöjda med maten och mina förutfattade meningar om all inclusive mat stämde absolut inte.