Om lantliv och amning

Hej från Smålands skogar. Igår kväll var det magiskt vackert här med ljummen temperatur, helt vindstilla och vi satt ute länge och njöt av grillad middag. Micke och Aramis fiskade upp en himla massa abborrar och jag hängde med bebis i trädgården.


Idag inväntar vi kusinerna som ska anlända och mellan amningarna njuter jag av den här boken i solen. Den verkar väldigt lovande - älskar brittiska böcker.

Och den här hon sover såklart hela dagarna för att köra vakentiden på natten. I natt var det riktigt synd om henne då hon hade ont i magen och vred sig som en mask - högröd i ansiktet. Efter viss efterforskning har jag nu köpt en ny flaska åt henne då jag tror att den vi använder droppar aningens för fort samt gör att hon drar in mycket luft. Hon är fortfarande inte helt med på hur man suger på flaska/napp/bröst men jag försöker vänja henne. Nu är iallafall Dr Browns flaska för nyfödda inköpt och jag hoppas den ska göra att ersättningen inte flödar över hela hennes ansikte.

För jo jag ger ersättningen lite då och då, som ett komplement till amning. Det funkar inte att sitta och amma 2-3 timmar i sträck vissa kvällar/nätter så jag brukar amma ca 30 minuter och så skarva med en liten mängd ersättning. Jag hoppas hon snart glesar ut amningstillfällena men just nu kan man ställe en klocka efter henne och amning varannan timme (utom på kvällen och natten du det ska snuttas mest hela tiden.) Ja som ni hör mitt fokus just nu är livet med en nyfödd; när jag kommit igenom detta med mat och rutiner ska jag försöka få henne att sova i egen säng också. Utmaningar väntar. Men jag tänker också på annat; som att leta boende i vinter i ett varmare land, hur vi ska packa för solsemestern i september och om det är lönt att köra weekend själv med bebis eller om det är mer jobb än nöje?!