Att resa med spädbarn och välja resevagn

Nu är jag tillbaka i det här att resa med småbarn. Jag har inte saknat det kan jag väl säga men det är mysigt när man väl är på plats. Man har någon förhoppning om att "ah det är väl bara att ta bebisen på armen och åka - de sover ju ändå så mycket." Men sedan finns ju den där oron där; tänk om hon blir sjuk utomlands när hon är så liten, vad gör vi om hon gallskriker hela flygresan, kan hon bada i barnpoolen med massor av barnbakterier, tänk om hon fortfarande har så här ont i magen på nätterna - ja ni hör. Man är mer orolig än vad man anar.

Älva kommer att åka på sin första resa när hon är 2,5 månader gammal. Jag tror det kommer gå strålande men det finns alltid plats för oro hos en mamma. Och eftersom det endast finns två spädbarnsplatser med vagga hos flygbolaget vi åker med (och de var bokade samma dag som plaster släpptes) kommer vi få ha henne i knät. Det som är bra att resa med så små barn är att du behöver inte oroa dig för mat (tack amning och eventuellt en slurk ersättning), spring på planet, bränd av solen men jag står istället inför andra beslut. Att få he henne tillräckligt med vätska. Hur mycket plats blöjor tar. Om det är lång transfer från flygplatsen till hotellet. Att flygtiderna när man åker charter är bedrövliga.

Och det här med resevagn. För det finns inte en chans att jag släpar med en Brio Go på flyget. Babybjörnen åker med såklart men vagn kommer att behövas - mestadels att sova i men för att inte förstöra min rygg helt. Tack vare en utomordentlig barnvagnsgrupp på Facebook har ju nu kommit ned till tre vagnar som jag tror passar en liten bebis.

  • Baby Jogger Vue (röd på bilden ovan) - vändbar sulky med fullt liggläge. Pris ca 2500 kr. 
  • BT Brighton (mitten på bilden)  - en vändbar sulky med fullt liggläge. Pris ca 2000 kr.  
  • Bugaboo Bee - fullt liggläge, vändbar, ställbart handtag och kanske min dröm av en resvagn men med ett pris på över 6000 kr känns den lite väl dyr, på Blocket ligger de på ca 3500 kr. (Du kan till och med köpa till en liggdel för 2500 kr.)

Så nu gäller det bara att välja. Någon som har erfarenhet av någon vagn? Andra alternativ? Någon som vill sälja av sin vagn? Eller ska man välja en rejälare Baby Jogger? Mina krav är fullt liggläge, helst vändbar, lätt att fälla ihop och inte så tung.

Jag är verkligen en rookie när det kommer till barnvagnar och har inte haft något vidare intresse. Jag vete en del som har garaget fullt med vagnar, som byter vagn efter ett par månader för de har tröttnat eller som byter vagnar med varandra för variation. Jag är verkligen helt tvärtom - jag köpte en Brio Go när Aramis föddes, älskade den och har använt den hela tiden med honom (förutom en resevagn Quinny Zapp som jag inte gillade och en MacLaren Quest som jag Blocketfyndade till en resa) och jag gissar att Brio Go kommer användas till Älva är 3 år också.

Jag hoppas också på resa både i vinter och vår med henne så resevagnen kommer använda fler än en gång är förhoppningen.

Och här är den vi valde.