Allt blir inte som man tänkt sig

Livet med barn. Mycket går inte att planera. Idag var planen att jag på morgonen skulle vara på Rosa Skrot, träffa Lovisa, få höra mer om hennes bok och om mammaträning. Men så blev det inte.

I söndags var vi till närakuten med Aramis då han hade fått ett infekterat skrubbsår vid handleden som blivit rött och svullet. Domen då var att avvakta. Igår var det ännu mer rött, det spred sig rodnad och svullnad upp till armvecket och vi fick tid långt efter läggdags. Helt plötsligt var detta ganska allvarligt; en bakterieinfektion i lymfkörteln som behövde antibiotika omgående. Och vi fick order att hålla koll på feber kvällen, natten och morgonen - om den tilltog skulle vi åka in akut. Tack och lov gjorde den inte det och han är pigg som vanligt men det var inte läge att bege sig mot gymmet. Istället hade vi en lugn morgonen hemma, hade koll på hans allmäntillstånd och tvingade i honom antibiotika som tydligen är det värsta han smakat. Lilla plutten. Allt för att jag gjorde rent skrubbsår för dåligt - så dagens tips är kolla alltid sår en och två gånger!

För att toppa det hela har jag varit vaken mycket av natten med en bebis som ålar sig i magsmärtor och som fortsätter dagen med att inte kunna sova. Hej huvudvärk och klagoinlägg. Längtar till läggdags om en säger så.  Och efter allt som innehåller socker. Gissar det är ett tecken på att sömnen är lidande just nu.