rabatt hos hotels.com

Skiathos

Jag har nu gått på föräldraledighet. Högst troligt min allra sista. Och som jag lovat mig själv att njuta av detta. Två resor med familjen är redan inbokade och jag håller tummar och tår att det blir en längre vistelse i Asien januari-februari. Vi ska bara få det att stämma med lägenhet, jobb och boende på annan plats. Jag tänker också att jag ska ha tid att åka på mini-weekends med bebisen, hälsa på vänner i andra delar av Sverige och världen.

Den här tiden på året brukar vi vara i Grekland och de senaste två åren har jag bokat allt själv; från flyg till hotell och helt struntat i charter. Jag tycker verkligen att man kan hitta små pärlor till hotell och man letar, gör sin research och har koll på Tripadvisor och andra kunders recensioner på hotellsidor.

Jag försöker hålla mig till en hotellsajt då jag bokar för att få ta del av deras erbjudande, samla till gratisnätter etc Oftast använder jag hotels.com där du får var 10e natt gratis. Här finns just nu ett erbjudande där du får en 10% rabatt med en hotels.com rabattkod hos CupoNation inför sommarens semester. Oftast kan du få bra tips på vilka rum som är bäst, hur rummen ser ut, varför du inte bör välja rum bredvid vägen eller mot restaurangen och om frukost är värd pengarna eller inte.

Vad jag gillar bäst med att boka hotell från hotellsajter (och inte via resebolag) är att du verkligen får möta människor från hela världen och inte endast svenskar. När vi var i Grekland sist bodde vi på tre olika hotell med helt olika nationaliteter. Det första var det mest personer från England på, hotell nummer två var ett paradis både för oss men mest för grekerna själva och hotell nummer tre hade en blandning av norrmän, tyskar, holländare och så vi.


Jag brukar vara noga att lämna recension efter jag bott på hotell för att andra ska få en sån bra upplevelse som möjligt, tex så skrev jag om det helt fantastiska frukosten hos Fito Bay på Samos efter vi bott där förra sommaren (bilden). Jag drömmer fortfarande om den!