fredagstankar

Godmorgon. Stockholm bjuder på sol! Det är stort och även om det blåser lite kallt så regnar det inte och det gäller att tanka d-vitamin. Jag saknar varma sommarkvällar så det gör ont men paniken över att sommaren regnar bort är inte lika stor när man vet att man inte endast har 4 veckors semester - jag ska ju nu vara hemma i ett år. Inte ledig såklart men kan ändå disponera tiden ganska så mycket själv och resa iväg när inte alla andra gör det. Vi ska till Medelhavet i september, jag hoppas på längre resa i vinter och kanske kan man få till en sista minuten med barnen också om det blir alltför kallt och mörkt i oktober/november. Jag är så sugen att hyra ett hus i Spanien/Mallorca/Teneriffa/Thailand och vara där i flera månader men det är svårt att få till med lägenheten här hemma samt Mickes jobb. Men jag fortsätter leta alternativ.

Idag då; fredag. Vilket varje dag känns som just nu. Aramis är iväg med Micke och jag ska ta bebisen med mig på promenad och shopping. Amningskläder behövs pronto samt små kortärmade dräkter till Älva. Jag orkar inte med bodys med hundra knappar när det ska kräkas och bytas blöja en gång i halvtimmen - det här med andra barnet ni vet - bekväm framför sött, gulligt och matchade outfit. Och på eftermiddagen ska jag ha egentid med Aramis; vi ska hänga på bibliotek och äta glass.

Det är skillnad med andra barnet måste jag säga. När Aramis sov tassade jag och Micke på tå, man fick inte slamra, man fick knappt spola på toaletten men nu däremot. Älva sover och vi dammsuger, spikar upp hyllor och Aramis röjer och ja hon sover vidare. Vi låter henne amma när hon vill, sova när hon vill och hoppas hon snart ska hitta dygnsrytm. Rutiner ska väl såklart arbetas in men inte när hon är en vecka. Jag ammar, gör det för ont får hon ersättning, vi hetsar inte med egen säng utan hon får sova i min armhåla och jo man kan väl säga att vi är mer avslappnade generellt.

Och vet ni ikväll blir det fredagsmys deluxe; jag ska äta allt jag saknat som parmaskinka, kallrökt lax, ostar och dessutom dricka en litet glas vin. Jag fick klartecken att det är helt ok att göra det även om du ammar (ja av en läkare) och dessutom har jag hela nya säsongen av Orange is the new Black som väntar på mig. Som ni hör - jag är easy to please denna sommar!