Glutenfri jordgubbstårta med rabarber och mynta

På midsommarafton är det ju obligatoriskt med sommartårta och i år gjorde jag en glutenfri tårta med jordgubbar och rabarber på kokosbotten - suveränt god och lätt att göra.

Glutenfri tårta med jordgubbar, rabarber och mynta

75g smör
6 dl riven kokos (ca 1 påse)
2 dl strösocker
3 ägg
5 dl rabarber i bitar
2 dl syltsocker (med pektin)
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
ca en halv liter jordgubbar
färsk mynta

Använd en form med löstagbar kant (28 cm) och spänn fast ett bakplåtspapper i den. Smält smöret och rör sedan i socker och ett ägg i taget. Ha sist i kokos och låt stå och svälla i 10 minuter. Häll ned i formen och grädda (långt ned) på 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.

Blanda rabarberbitar (ca 1 cm tjocka) med syltsocker och vaniljsocker. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter tills det blir som en kräm. Ta av den från plattan och låt stå till den blir kall.

Vispa grädde. Skär jordgubbar i skivor. Lägg tårtbotten på ett fat. Bred på rabarberkompott. Ös på med grädde. Ha över jordgubbarna och till sist klipp över mynta.

Jättegod och inte alls sötsliskig utan en smak av sommar!