Australien - en av alla drömresor

Jag har väldigt många platser på min lista måste-besöka-innan-jag dör. För att nämna några finns där Fiji, Maldiverna, Sydafrika, Hawaii, Mexico, Nya Zeeland och såklart Australien. Australien har ju jag drömt om sedan gymnasiet - som ni kanske minns när jag fick brev från mig själv i höstas.

Sydney står högst på listan men också Melbourne, bila på Great Ocean Road, Karijini National Park, självklart Stora Barriärrevet, Ayers Rock, de vita stränderna på Whitsunday Islands, Tasmanien och Fraser Island - världens största sandö.

Jag har varit på väg flera gånger men så har Asien kommit emellan. Jag har haft vänner som bott där och velat stanna för alltid - så bra är det tydligen. Men det är ju lika med Australien som med andra länder man förälskar sig i - du måste ha ett gällande visum, få jobba och faktiskt starta ett liv där. Är du på väg till Australien så kan du ansöka om visum här, de är en förmedling som hjälper dig med det mesta när det kommer just till Australien, visum och regler. Jag har ju själv haft stora problem med visum i Thiland, gjort visa-runs, fått betala overstay, knappt blivit insläppt i landet och annat som man får inte ont i magen. Inte värt det.

Men när min resa till Australien blir av? Ja den som lever får se men jag tänker att det är roligare att uppleva med lite större barn så det får nog vänta några år men sen tänker jag mig Australien, Nya Zeeland och en upplevelse utöver det vanliga.