Tre bra lekparker i Stockholm och en bonus

Jag står fast vid att Stockholms bästa lekpark är Anders Franzéns park i Hammarby Sjöstad. Men i Stockholm finns också något som kallas parklekar - en mer uppstyrd lekpark med (billigt) café, ibland djur, oftast Öppen Förskola, grillning och personal på plats. Här kommer mina tre favoriter av parklekar.

Aspuddsparken

Ligger såklart i Aspudden, har mycket djur, ponnyridning, café, korvgrillning och stora ytor. Du kan lämna nappen till kaninerna, gå med i en djurklubb, plaska i plaskdammen på sommaren och det finns fika till stora och små.


Humlegården


Humlegården ligger på Östermalm och är en lekplats med staket runt - vilket uppskattas mycket av föräldrar med mindre barn. De har ett litet café, de grillar korv på helgerna och det finns en park för de minsta barnen och en för barn som är lite större.

Cyklar finns att låna, rutschkanor, små hus, klätterställning, gunghästar och stor sandlåda. Stora ytor omkring hela lekparken och det finns med spring i benen.

Stora Blecktornsparken

Denna park ligger på söder, i slutet av Katarina Bangata. De har café, korvgrillning, våfflor på helgen, Öppen Förskola, djur, kaninklubb, stora ytor, cyklar, bandyplan, studsmatta, pulkabacke, dusch på sommaren, linbana och ja det mesta du behöver.

Du kan fira både midsommarafton och nationaldagen i Stora Blecktornspakren.


Bonus: Fruktparken i Liljeholmen

Detta är ingen parklek med café och personal men en underbar liten lekplats där alla leksaker ser ut som frukter. Bananrutschkana, melonklätterställning, körsbärsgungor och snurrande jordgubbar. En favorit för barn upp till 6-7 år och ligger vid Trekanten, bakom Liljeholmens centrum.

Bubblare: Rålis Parklek på Kungsholmen och Lugnets Parklek i Hägersten.