Ljus kladdkaka med bär
/
Senast vi var på landet fick jag och Aramis i uppgift att baka till eftermiddagsfikat. Muffinsformarna var slut, chokladen likaså - så vi svängde ihop en grym kladdig kladdkaka med hallon och blåbär. Och det tog inte ens 15 minuter att göra den!
Ljus kladdkaka med bär
2 ägg
2 dl socker
100g smält smör
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
150-200 g frysta hallon/blåbär
lite florsocker
Vispa socker och ägg pösigt. Smält smöret. Blanda i smör, mjöl och vaniljsocker i smeten. Smörj och bröa en form med avtagbar kant och häll i smeten. Blanda bären med lite florsocker och klicka ut i formen. Grädda på 200 grader i 20-25 minuter - den ska vara kladdig när du tar ut den. Låt svalnaoch servera med vispgrädde.
Den perfekta sommarkakan!
Ljus kladdkaka med bär
2 ägg
2 dl socker
100g smält smör
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
150-200 g frysta hallon/blåbär
lite florsocker
Vispa socker och ägg pösigt. Smält smöret. Blanda i smör, mjöl och vaniljsocker i smeten. Smörj och bröa en form med avtagbar kant och häll i smeten. Blanda bären med lite florsocker och klicka ut i formen. Grädda på 200 grader i 20-25 minuter - den ska vara kladdig när du tar ut den. Låt svalnaoch servera med vispgrädde.
Den perfekta sommarkakan!