om jag vann

Lotterier är märkliga. Trots allt som säger oss hur otroligt det är att vinna eller hur dåliga oddsen är, vill våra tankar ändå driva iväg mot möjligheterna och eventuella scenarion som kan inträffa om man lyckas få till den där vinsten. Häromdagen hamnade jag på en artikel på en lotterisida, VinnStort, som gav exempel på några av de största lotterivinsterna genom tiderna, världen över, och kom då att tänka på just detta; vad skulle jag göra med så mycket pengar?

Resa
Merparten skulle gå till resor såklart. Solresor, storstad och långresa. Italiens kust, LA och så en långresa i Asien som inkluderar Vietnam, Filippinerna, Indonesien och södra Japan. Vita stränder, barn i bara linne, solnedgångar, inte en tid att passa och inte en enda korvstroganoff att laga.

Framtid
Lägga undan pengar till våra barn. Att de ska kunna flytta hemifrån när de vill, slippa ta studielån och kunna ta körkort vore lyx. Och lösa mitt egen csn lån som det knappt händer något med. Och så det där vita trähuset jag drömmer om. Med havsutsikt och stor träveranda.

Äta gott
Jag skulle nog intressera mig ännu mer för bra mat. Äta mer ute och på ställen som lagar ren mat från grunden. Tänk raw food, Voltaire, matiga sallader med massor av antioxidanter. Stå vi spisen mindre men ändå må bättre. Och slippa de där trista vardagsrätterna som du lagar en grå tisdag i november bara för att du verkligen inte orka tänka vare sig nyttigt eller gott.

Sluta jobba
Ärligt talat, vem skulle inte vilja lämna den 8-17 jobbet för att göra det man brinner för? Att bara resa och skriva om resor, mat, upplevelser och barnen skulle vara perfekt, och med kapital i ryggen skulle detta kunna bli möjligt att genomföra. Kanske starta ännu en blogg? En bloggportal? Gå flera fotokurser?