Att flyga business class med Emirates

Emirates är ett flygbolag som jag tycker är outstanding. De är serviceminded, det snålas aldrig på maten och det erbjuda dryck och snacks flygresan igenom. När jag i februari reste till Dubai hände något fantastiskt; uppgraderad till business class. Vilken dröm! Och om ekonomy class är bra - så är business så mycket bättre.

Stora rymliga stolar, skiljevägg till grannen och utrustad med filt, kudde, strumpor, hörlurar, sovmask och annat nödvändigt. Stolen går att fälla rakt bakom med ett fotstöd som fälls upp automatiskt så det blir som en egen säng.

Här sitter jag lite småtrött och njuter av lyxen. Så fort vi klev ombord blev vi erbjudna tidningar, champagne (eller annan dryck), fuktiga handdukar och ett personligt välkomnande av flygvärdinnan som kommer att ta hand om dig under resan.

Du får en meny där du väljer bland tre förrätter, tre varmrätter och fem efterrätter. Samt en lång drink och vinlista. Just här var det lite surt att vara gravid.

Sen kom det mer dricka och varma, ljuvliga nötter.

När maten rullas in dukas det med duk och linneservetter; här är min förrätt, soppa med grönkål, grönsallad och bröd. Lägg märke till riktigt smör och miniflaska med olivolja.

Varmrätt; pestofylld kycklingfilé med zucchinibiff och rotfrukter.

Efterrätt fick bli färsk frukt som verkligen smakade frukt. Det var som om jag själv hade varit ute och plockat hallon och blåbär i skogen.

I varje stol finns massage, hur bra? Du kan också fälla upp en ännu högre vägg till grannen, tända din egna lilla läslampa eller bara lyfta fotstödet med hjälp av denna panel.

Och efter maten släcks det ned, en stjärnhimmel tänds och du kan njuta av din säng eller din egen tv med hundratals filmer. Hela tiden finns personalen till din tjänst med champagnen i handen. Att uppgradera till businessclass kostar runt 9000 - 10 000 kr och nej det skulle jag aldrig betala. Men reste jag mycket med jobbet förstår jag varför man vill resa såhär, att komma fram utvilad är en väldigt skillnad. Speciellt på långflygningar. Jag har rest buinsess class med British Airways förr ut och det var också bra men nej, de slår inte Emirates.

Jag är imponerad av varenda detalj på denna resa och önskar jag alltid kunde resa business; tänk att resa med barn här - yes please.