ett besök på Centralbadet

Idag, en grå söndag i januari, tog jag äntligen och utnyttjade ett presentkort på Centralbadet. Mitt på Drottninggatan ligger denna oas som har stor simpool, bubbelpooler, bastu, relaxavdelning, massagerum, manikyr/pedikyr, gym, ljusterapi, restaurang och en uppsjö av behandlingar.

Jag hade presentkort på kurbad som endast ges fredag-söndag så tyvärr gick det inte att utnyttja detta kort en vardag då jag gissar att stället är mycket lugnare. Jag kom dit 11.00 fick min badrock, handdukar, tofflor och fick sedan sitta själv i 30 minuter i ett härligt träbadkar med bubblor, ljuvlig olja och levande ljus. (Tyvärr fick man inte ta några kort där inne så jag kan inte visa er hur fint det var.)

Bild lånad av Centralbadet.

Men sedan var då då dags att ta del av de allmänna ytorna och nej så mysigt var det väl inte. Mycket folk, trångt i bubbelpoolerna, knappast tyst och avslappnade och det enda stället jag fann lugn och ro i var bastudelen.

Jag hade egentligen tänkt att utnyttja deras restaurangdel med ljusgård också men nej, för lång kö och för stora sällskap. Jag tror säkert att detta ställe är en oas på måndag förmiddag, eller att köpa gymkort här och ta del av deras spa men det kostar 11000 kr per år och gäller ej lördagar. Att bara gå in i baddelen lördag/söndag kostar 500 kr. Smakar det så kostar det kan man säga.

Så sammanfattningsvis; underbart ställe, nyttiga matalternativ men undvik helgerna. När jag kom 11.00 var det kö men ändå ok, när jag gick vid 13 var det så tjockt med folk att man knappt kunde röra sig.