Att flyga Norwegians dreamliner till Thailand

Kan man flyga Norwegian till Thailand? Går det att lita på deras Dreamliner? Hur är det med lågprisflyg i över 10 timmar? Jag var mycket skeptisk innan men nu, just hemkommen, väldigt positivt överraskad.

Det hela började med att vårt plan några veckor innan avresa fick ny avgångstid både dit och hem. Bara med 20 minuter men det fick mig att ana oråd. Men resan gick fint, inga fler tider ändrades och vi landade enligt schema.

Med plats för 293 personer och tre rader med tre säten i varje känns planet väldigt stort. Vi valde att inte betala för platser vilket gjorde att vi hamnade i mittensektionen, vilket var helt ok. Sätena var varken skönare eller mer obekväma än något annat flygbolag, benutrymmet var som vanligt men med väldigt mycket bagageutrymme ovanför sätena.

Det som imponerade mest på mig var att allt var digitaliserat. Du pluggar in dina hörlurar och kan ta del av filmer, musik och spel på din egen skärm. (Dock finns inget internet på dessa långflygningar.) Här kan du också handla dryck, snacks och mackor - du knappar in vad du vill ha, drar ditt kort i kortläsaren under skärmen och vips så kommer flygvärdinnan med det du beställt. Inga pengar och ingen kö - hur smidigt? Köper du till mat får du middag i början av flygningen och en frukostpåsen en timme innan landning. Vi köpte inte till mat utan körde matsäck - vilket funkade utmärkt det med. Maten de serverade såg inte ut som något som var värt pengarna.

Det finns inga rullgardiner framför fönster utan du reglerar med en knapp hur mycket solljus du vill släppa in alternativt om du vill ha helt mörkt.

Ett väldigt tyst plan, trevlig personal och för 1399 kr enkel väg kostade vår resa till Bangkok ungefär lika mycket som en resa till Rom.

Nackdelen: Flygtiderna. Norwegian flyger från Arlanda på förmiddagen och du landar i Bangkok 04.30 på morgonen. Hem reser du också på förmiddagen och landar 16:00 i Stockholm. Jag som föredrar att flyga på natten tyckte det var segt att sitta en hel dag på flyget och när du landar i Bangkok har du i bästa fall lyckats få ett par timmar sömn - och då är det plötsligt morgon igen. Så se till att du har ett hotellrum som väntar på dig för några timmars extra sömn!

Men på det hela taget - för det priset är detta ett fynd!