Rabatterbjudande på hotell och hur jag letar boende


Hur gör ni när ni ska boka hotell? Låter ni någon annan sköta det, tar ni första bästa eller är ni lika omständiga som jag?!
Jag går nog andra personer på nerverna med mitt kontrollbehov men samtidigt tar jag på mig hela jobbet, tycker det är roligt och oftast blir det väldigt bra!

Jag letar först ut ungefär var jag vill bo, alltså stadsdel. Sedan söker jag runt på olika sidor om vilka hotell som är populära, har fått högst betyg och om de erbjuder gym/spa/pool eller annat extra.

Det brukar sluta med att jag har 4-5 stycken kvar att välja mellan i den prisklass jag oftast bestämt i förväg. Sedan gäller det att välja.

Jag kollar deras sidor i social medier, jag kollar in bilder som andra resenärer tagit, jag läser rekommendationer och kollar vilket hotell som ger mest för pengarna. Jag kollar vilka rum som är bäst, ser till att det inte får rökas på hotellet och hur långt det är till tåg, tunnelbana och andra transporter.

Ett krav jag alltid har är att det måste ingå frukost. Ett annat är pool om det är sommarsemester vi pratar om. Åker jag med barn försöker jag hitta hotell som inte tar massor av extra betalt för en extra säng. Reser jag med familjen kollar jag även kvadratmeter lite mer noga.

Sedan är det då dags att boka. Nästan uteslutande genom en hotellsite som oftast är betydligt billigare än hotellet själv och gärna med samma site så man kan ta del av erbjudande, gratisnätter man tjänat ihop och lojalitetsbonus.

Just nu letar jag hotell till vår resa i november och jag har jämfört ställen hela veckan men framåt helgen är jag nog redo att boka! Jag har också hittat CupoNation - en sida som ger rabatterbjudande till olika hotell. Hett tips!