nyttigare cheesecake och istället för kanelbullar
/
Idag är det kanelbullens dag. För er som vill baka ett nyttigare alternativ så kommer ett här! Jag bakade denna cheesecake med kanel för någon vecka sedan - tyvärr hann jag inte ta kort på den innan fikagästerna slukade den men här kommer receptet.
Raw cheesecake med kanel
Botten
10 dadlar (gärna blötlagda några timmar)
1 dl valnötter
1 dl pekannötter
1 tsk kanel
en nypa salt
Cheesecake
3 dl cashewnötter (gärna blötlagda några timmar)
2 msk kokosolja
2 msk mandelmjölk/havremjölk
1 msk agavesirap
1 msk pressad citron
en nypa vaniljpulver
Botten
Mixa dadlar till en smet. Ta upp ca 2 msk och lägg på en tallrik. Ha i resten av ingredienserna i mixern och mixa till en smet - dock inte för länge det ska vara lite tuggmotstånd. Tryck ut i en låg plastbytta med kant och bakplåtspapper i botten.
Cheesecake
Mixa allt utom mjölken til en smet, blir den för tjock späd med lite mjölk. Skopa upp 2 msk smet och lägg på en tallriken där dadelsmeten ligger. Bre ut resten av denna smet över botten.
Blanda de två msk dadelsmet med de 2 msk cheesecakesmet. Blanda också i 2 msk mjölk och 1 tsk kanel. Bre detta över kakan och ställ in i frysen ett par timmar. Ta ut, låt tina i ca 10 minuter och skär i bitar.
Magisk till kaffet!
Raw cheesecake med kanel
Botten
10 dadlar (gärna blötlagda några timmar)
1 dl valnötter
1 dl pekannötter
1 tsk kanel
en nypa salt
Cheesecake
3 dl cashewnötter (gärna blötlagda några timmar)
2 msk kokosolja
2 msk mandelmjölk/havremjölk
1 msk agavesirap
1 msk pressad citron
en nypa vaniljpulver
Botten
Mixa dadlar till en smet. Ta upp ca 2 msk och lägg på en tallrik. Ha i resten av ingredienserna i mixern och mixa till en smet - dock inte för länge det ska vara lite tuggmotstånd. Tryck ut i en låg plastbytta med kant och bakplåtspapper i botten.
Cheesecake
Mixa allt utom mjölken til en smet, blir den för tjock späd med lite mjölk. Skopa upp 2 msk smet och lägg på en tallriken där dadelsmeten ligger. Bre ut resten av denna smet över botten.
Blanda de två msk dadelsmet med de 2 msk cheesecakesmet. Blanda också i 2 msk mjölk och 1 tsk kanel. Bre detta över kakan och ställ in i frysen ett par timmar. Ta ut, låt tina i ca 10 minuter och skär i bitar.
Magisk till kaffet!