nyttigare cheesecake och istället för kanelbullar

Idag är det kanelbullens dag. För er som vill baka ett nyttigare alternativ så kommer ett här! Jag bakade denna cheesecake med kanel för någon vecka sedan - tyvärr hann jag inte ta kort på den innan fikagästerna slukade den men här kommer receptet.

Raw cheesecake med kanel

Botten
10 dadlar (gärna blötlagda några timmar)
1 dl valnötter
1 dl pekannötter
1 tsk kanel
en nypa salt

Cheesecake
3 dl cashewnötter (gärna blötlagda några timmar)
2 msk kokosolja
2 msk mandelmjölk/havremjölk
1 msk agavesirap
1 msk pressad citron
en nypa vaniljpulver

Botten
Mixa dadlar till en smet. Ta upp ca 2 msk och lägg på en tallrik. Ha i resten av ingredienserna i mixern och mixa till en smet - dock inte för länge det ska vara lite tuggmotstånd. Tryck ut i en låg plastbytta med kant och bakplåtspapper i botten.

Cheesecake
Mixa allt utom mjölken til en smet, blir den för tjock späd med lite mjölk. Skopa upp 2 msk smet och lägg på en tallriken där dadelsmeten ligger. Bre ut resten av denna smet över botten.

Blanda de två msk dadelsmet med de 2 msk cheesecakesmet. Blanda också i 2 msk mjölk och 1 tsk kanel. Bre detta över kakan och ställ in i frysen ett par timmar. Ta ut, låt tina i ca 10 minuter och skär i bitar.

Magisk till kaffet!