Om att spara till resor


Varje månad tittar jag på resor. Jag går igenom flygbolag, scannar av när och var det är billigt, jämför pris med flygtid/tid på resmålet etc.
Jag reser mycket men jag reser inte till varje pris. Jag bokar oftast weekendresor fre-mån istället för tors-sön för det är mer prisvärt. Jag skulle aldrig åka till Bangkok runt jul. Jag behöver ännu inte tänka på att resa på skollov.

Jag försöker verkligen köpa färre klädesplagg för att ha mer pengar till resor. Jag slänger inte kläder utan jag säljer dem på Tradera. Jag städar själv istället för att betala någon annan. Jag lagar och handlar mat och köper inte färdiga matkassar.

Och så spar jag. Varje månad finns en viss summa som är märkt resande. Eller det finns ett minimum som jag ska spara och sen är det ibland en bra månad och jag lyckas spara mer. Jag har också försökt dra ned på onödiga ting i vardagen som gör att en liten kostnad blir till något stort när man slår ut det; latte på väg till jobbet, läkerolaskar, uteluncher, raw food barer, färdigblandade mellanmål, tidningar (jag ändå knappt hinner läsa), spontanhandling på stans dyraste Konsum sju dagar i veckan, snittblommor - ja ni hör.

Och just nu när jag och Micke har en weekendresa bokat i slutet av november så blir det en morot. Att allt som jag kan spara undan nu innan vi åker betyder mer shopping och lyxhäng när vi är där. Det är ett väldigt tydligt mål som det är lätt att spara till.