Parken Zoo, Eskilstuna

I tisdags besökte vi Parken Zoo i Eskilstuna. Det var 30 grader i skuggan och i varmaste laget, både för djur och barn. Djuren var slöa och låg mest i skuggan vilket var förståeligt. 

Priset för vuxen är 250 kr och barn 180 kr och det är utan åkband, vill du ha åkband inkluderat är priset 400 kr för vuxen och 340 kr för barn. Jag tycker nog att det är i häftigaste laget för så imponerad var jag inte. Lite djur, ett Barnens zoo, några karuseller, ett litet lekland och ett dinosaurieland - och de vita tigrarna är inte längre kvar på zoo. (De har också en pool men den kostar extra att besöka och var smockfull när vi var där.) Vi valde att inte köpa åkband men när vi sedan kom till tivolidelen fick inte A åka själv (måste vara över 110 cm) så då blev det dubbla priser till varje karusell (två varv i en äppelmask för 100 kr - inte ok!) och vi var nog upp i åkbandskostnad.

Jag har förstått att dinosauriedelen drar väldigt mycket folk och det förstår jag. Fint uppbyggt och dinosaurier som både rör sig, låter och sprutar vatten. Aramis var dock mer rädd än imponerad och lite för liten att skilja på om de var riktiga eller inte. 

Roligast var nog alla apor som fanns och Amazonas-delen med grodor, ödlor, fiskar och regnskog. Något som var bra på detta zoo var matutbudet - pannkaksbuffé till barn för 50 kr och samma ställe har också texmex buffé eller sallad.

Helt ok ställe som jag tror är bättre att besöka på vår/höst men lite väl häftiga priser för vad du får. Kolmården är jämförelse mycket mer prisvärt!