Vad jag tycker om Samos

Vad tycker jag då om Samos?

Jo efter rundresa runt i stort sett hela ön så sammanfattar jag med väldigt grön och frodig, härliga berg, vägen följer kustremsan och vackert ja. 

Stränderna är mestadels sten och inget jag kommer att minnas för evigt, vattnet är klart, Pythagorion har en mysig hamn men jag får inte den där wow-känslan. Skiathos hade mysigare hamn och finare små gränder, Ikaria har så mycket mer själ och Skopelos likaså. Samos får mig mer att tänka på Kreta, Rhodos och Kos. Det genuina försvinner, det blir för mycket charter, hotellkomplex och turistpriser. Samos med barn är nog bra och de flesta barnfamiljer tenderar att bo på Doryssa Seaside Resort där du får hela paketet med Bamseklubb, all inclusive, minidisco och annat. Vi valde att bo på andra ställen och var i stort ensamma om att ha barn med oss vilket var lite trist för Aramis. Stränder av sten och rätt så hårt trafikerade vägar är väl inte heller helt barnvänligt för mindre barn men Grekland är alltid Grekland och att ha barn med sig på restaurang, taxi eller annat är aldrig ett problem.

Det är inte det att jag inte gillar Samos för det gör jag - men jag får inte den där förälskelsen som jag fått till andra öar. Trots de doftande citronträden, gröna kullarna och fina segelbåtarna. 

Pythagorion är det stället som är bäst att spendera sin semester på om du ska besöka Samos. Vi besökte också Samos Stad/Vathy som inte alls har lika fina stränder samt just nu är under ombyggnad längs med hela hamnen. Karlovasi kan du hoppa över om du inte åker hit för att ta dig vidare med båt - inte mycket att se. Däremot att åka kustvägen mellan Karlovasi och Pythagorion är en upplevelse och väldigt, väldigt vackert.