Om olyckan är framme



Jag har än så länge inte haft några stölder, haverier eller borttappade väskor på mina resor. Jo visst har jag tappat bort min favoritbikini och min finaste kjol men det är liksom världsliga ting i jämförelse med att bli bestulen på telefon, pass, nycklar, pengar och hela väskor. Jag har länge tänkt att jag borde anmäla mig till någon slags spärr-tjänst, ni vet där man kan spärra alla kort på en gång om olyckan är framme ute på resande fot. Ett enda samtal för att spärra kort, id, telefon och andra värdehandlingar. Mysafety har en sådan service och det bästa enligt mig är att de kontaktar upp till tre personer åt dig om du befinner dig utomlands och blir bestulen på tex telefonen.

En annan finurlig sak som jag hittade i deras webshop är detta reselarm. Vissa kanske skulle kalla det att vara paranoid men har ni som jag bott på små motell i Japan, B&B i Burma utan lås och hyddor i Thailand med endast hasp så förstår ni hur bra detta är. Jag har en tendens att ligga på helspänn, lyssna efter varje ljud (iallafall när jag reser själv) och tänka både en och annan otrevlig tanke om vad som skulle kunna hända.

Har du varit med om att olyckan varit framme på din resa? Jag har hört att Rom och Barcelona ska vara värst när det kommer till ficktjuvar - men det kanske bara är rykten för i Rom märkte jag iallafall inget av detta.