sista dagen i Marrakech

Vår sista dag i Marocko spenderades i Marrakech med privat guide. Vi började med att besöka Majorelle Gardens, en trädgård som anlades av den franska konstnären Jardin Majorelle men som sedan köptes av ingen mindre än Yves Saint-Laurent. När vi kom dit hade regnet just upphört och solen tittade fram, färgerna i trädgården var helt otroliga! 

Vi fortsatte sedan till fots genom Marrakech med vår guide(som ni ser på bild nedan). Han visade oss bland annat medinan, ett stork-sjukhus, äldre byggnader, marknader.

Lunch fick vi också denna dag, på

Ksar al Hamra

. Ett ställe som jag rekommenderar. Inte en turist så långt ögat såg med däremot stora släktfester där både farmor och barnbarn dansade med i musiken som restaurangens musiker spelade. Och bäst med hela stället var deras fantastiska innegård som var vacker som en saga.

Och efter fotosession på innergården (ovan) så gick vi vidare till Bahia Palace där det var svårt att ta foto på all vacker mosaik men som är värt ett besök. 

När vi var klara med allt det vackra blev vi skjutsade till ett enormt shoppingmall för att göra av med våra sista slantar innan vi åkte mot flygplatsen. 

Jag tror inte jag behöver säga att detta var en resa full av nya upplevelser, med härligaste sällskapet och jag skulle göra om det vilken dag som helst!