Matlagningskurs i Thailand

Det finns mycket i Thailand som är till för att mjölka turister på pnegar. Det är båtturer, fiskeutlykter, trekking, flotturer, fruitcarving, ädelstensfabriker, elefantturer, krokodilshower, paraplymålning och ja det fortsätter i oändlighet. Jag har gjort det mesta med varierat resultat - men något jag verkligen kan rekommendera är matlagningskurser. 

Jag gick en kurs hos Baan Thai Cookery school i Chiang Mai och jag lärde mig massor. Kursen var en heldag 10-16, de hämtade upp mig där jag bodde och skjutsade mig hem, vi fick äta allt vi lagade, fick en receptbok att ta med oss hem och priset var lågt, runt 200 svenska kronor.  

Dagen började med att vi gemensamt gick till den lokala marknaden för att handla allt vi behövde. Vi fick också lära oss mer om frukt och grönt i Thailand, hur ingredienserna uttalas på thai och vad man använder dem till. Väl tillbaka i lokalen fick vi hacka och stycka gemensamt för att sedan flytta utomhus där wokpannor stod på rad. I kursen ingår sex rätter; soppa, pad thai, curry, papayasallad, kyckling med cashewnötter och en efterrätt. 

Du kommer att laga mat på ett helt nytt sätt, upptäcka nya smaker, uppleva hur mycket godare dessa råvaror direkt från marknaden smakar. Väl värt en semesterdag, kostnaden och ett extra plus är att du träffar intressanta personer från världens alla hörn.