Throw back thursday - Doi Suthep i Chiang Mai

Att missa norra Thailand när man besöker landet är enligt mig att missa det bästa. Norra Thailand med Chiang Mai och Chiang Rai är bedårande vackert, fridfullt, vänligt och har en själ till skillnad mot vissa öar i södra Thailand som är uppbyggda enbart utifrån turism. 

Och något man verkligen inte ska missa i Chiang Mai är Doi Suthep. Och då menar jag inte Wat Phrathat Doi Suthep som är det stora guldtemplet (som också är ett måste men en helt annan historia) utan själva berget med samma namn - 1700 meter över havet och del av en stor nationalpark.

Hyr en moped, åk förbi Chiang Mai Zoo, susa upp för backen vid soluppgång och möt munkarna som är på väg ut för sin pindapata, dvs rundan för att hämta mat. Passera trappan upp till det berömda templet, stanna och titta på vattenfall och utsikten. Åk ännu längre upp där du hittar gamla stentempel och regnskog. Inte en människa syns till, det enda du hör är regnskogens djur, luften är klar och det är en mäktig känsla att titta på molnen som susar förbi under dina fötter.