Nyttiga muffins utan gluten och socker
/Jag bakade lite igår kväll. Detta var en av grejerna jag slängde ihop och som blev så goda att jag måste ge er receptet;
Nyttiga muffins med valnötter (6-8 st)
1 dl kokosmjöl
1 dl mjölk eller kokosmjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
en halv banan
1 dl valnötter
1 nypa salt
0,5 tsk kardemumma
några hallon
Blanda mjöl, bakpulver, salt, kardemumma och vaniljpulver i en skål. Mosa bananen i en annan skål och smula över valnötterna i lagom stora bitar. Knäck äggen i skålen med mjöl. Häll sedan i banan/valnöt i mjölblandningen. Ha sist i mjölken och blanda väl.
Klicka ut smeten i muffinsformar på en muffinsplåt. Tryck i ett par hallon i varje muffin, grädda i 175 grader ca 20 minuter (du ser när de fått färg).
Perfekt till fikat, mellanmålet eller när suget slår till.