Nyttiga muffins utan gluten och socker


Jag bakade lite igår kväll. Detta var en av grejerna jag slängde ihop och som blev så goda att jag måste ge er receptet; 

Nyttiga muffins med valnötter  (6-8 st)

1 dl kokosmjöl 
1 dl mjölk eller kokosmjölk 
2 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljpulver 
2 ägg 
en halv banan 
1 dl valnötter 
1 nypa salt 
0,5 tsk kardemumma 
några hallon 

Blanda mjöl, bakpulver, salt, kardemumma och vaniljpulver i en skål. Mosa bananen i en annan skål och smula över valnötterna i lagom stora bitar. Knäck äggen i skålen med mjöl. Häll sedan i banan/valnöt i mjölblandningen. Ha sist i mjölken och blanda väl. 

Klicka ut smeten i muffinsformar på en muffinsplåt. Tryck i ett par hallon i varje muffin, grädda i 175 grader ca 20 minuter (du ser när de fått färg). 

Perfekt till fikat, mellanmålet eller när suget slår till.