julig dag på Skansen

Idag har vi haft en toppendag i regnet. Vi var på Skansen redan vid öppning klockan 10 - jag, Micke, Aramis, min kusin och hennes dotter samt Mickes föräldrar; en rejäl familjedag!. I hällregn besökte vi glasblåsaren, mekaniska verkstan, järnhandeln, bageriet och mycket annat. (Och det positiva var att vi slapp frysa om tår och fingrar eftersom det var 7 plusgrader.) Sedan blev det jullunch på Stora Gungan och när vi kom ut var det faktiskt uppehåll. 





Vi tittade på dans runt granen med svängig orkester (barnen vägrade dansa) besökte julmarknaden, stugor med sagoläsning och folkmusik och röj på lill-skansen. Jag hade gärna stannat längre men efter 4 timmar var vi rejält blöta så vi bestämde oss för call it a day. Skansen är verkligen grym, nästa år ska jag nog införskaffa årskort! 





Sedan åkte halva styrkan hem men jag och Jannice stannade i stan med barnen och spanade in NKs enorma gran och julskyltning. Och vidare till Sergels torg för att kolla på lysnade renar och granar. Och eftersom vi idag skippade vagnen var det en trött pojke som klev innan för dörren vid 16-tiden. Själv kände jag mig full av energi efter 6 timmar utomhus (när hände det sist?!) så jag drog av ett träningspass innan Micke försvann på middag och jag och A startade lördagsmyset. 


Och så firade vi såklart vintersolståndet. Idag är det årets kortaste dag och längsta natt och imorgon vänder det. För varje dag som går återvänder ljuset lite mer - snart har vi vår och fågelkvitter igen!