Gamla stan och julbelysning i Warszawa

Efter häng i city började vi gå mot gamla stan, men fick snart stanna för en värmande lunch. Testade såklart rödbetssoppan som var riktigt god. Sedan kollade vi in gamla stan, besökte kyrkor, tittade in på gallerier och ja fint var det.

Men med en isande vind och någon minusgrad fick vi efter ett par timmat stanna till för värmepaus på café. Jag drunknade nästan i en stor mugg med glögg som smakade ljuvligt. Och sedan var det dags för julmarknad. 

Vi insåg då att halva Warszawa hade samlats på det lilla torget, TV filmade och något stort var på gång. Efter samtal med en reporter insåg vi att det var dags för årets höjdpunkt; stadens julbelysning skulle tändas. Det blev show, besök av tomten och så äntligen avfyrades fyrverkerier och staden fick ett nytt skimmer över sig. Stockholm har nämligen ingen belysning värd att nämna om man jämför med Warszawa. Gator är kantade med belysning i träd, mellan gatlyktor och med stora figurer utställda här och där.Och ungefär vid den här tidpunkten kände jag inte längre min lår (jo jag hade kjol och ja jag får skylla mig själv) så då hoppade vi in i en taxi och åkte mot hotellet för göra oss klara för kvällen.