Dag 1 i Warszawa

Jo vi kom ju fram till Warszawa. Men det var tur att vi flög på morgonen för på eftermiddagen ställdes nästan alla flygturer in. Vår flygresa var inte alls rolig; litet plan och oväder. Jag var övertygad om att min sista stund var kommen - men ner kom vi och vid liv. Vi tog en taxi till hotellet; vilket i Warszawa kostade 80 kr - överkomligt. När vi var framme vid hotellet kom snön. Storm hade det varit innan men nu vräkte snön ned i sidled och det fanns inte på kartan att vi skulle lämna hotellet. Så lunch på en utav de tre restaurangerna som Inter Continental erbjuder. Goda dumplings med svamp och råbiff med bröd och äggula. 

Eftersom vi var insnöade bestämde vi oss för att hänga vid hotellets spa på våning 43. Jacuzzi, pool, bastu och magnifik utsikt - vi stannade till det började skymma. 

Då gjorde vi oss i ordning och åkte till Dom Polski, en restaurang som blivit rejält hyllad och vi hade höga förväntningar. Entrén var bland det finast jag sett, som hämtat ur en julfilm. 

Men maten. Nja. Helt ok men liksom inget extra - ganska smaklös. Vi åt dumplings till förrätt, olika kötträtter till varmrätt och chokladtårta till efterrätt. De dekorerade fint med blommor i maten, servicen var toppen men vi åkte ändå därifrån något besvikna och rädda för att detta var allt Polens kök hade att erbjuda. Som tur var blev det bättre.