Cocktailskapande med Bartenders’ Choice Awards

Här om kvällen hängde jag på Story hotell för cocktailskola med Bartenders’ Choice Awards. Vi var endast ett fåtal bloggare där så det var väldigt personligt och vi fick lära oss allt om is, skakning, smaker, trender och framförallt blanda fantastiska varma och kalla cocktails. De hade dukat upp en buffé av grejer att ha i drinkarna som kanel, ingefära, muskot, kardemumma, te, agave, cordials, muskovadosocker, frukter, bär och kryddor.




Varma cocktails dricker jag alldeles för sällan och vi fick smaka en grym drink gjord på Havana Club, äpple, vatten, kanel, kardemumma, ingefära, stjärnanis, te, lime och muskot. 



Sen skakade vi (eller just här Malin) portvin, is, koncentrat från ingefära och hallon till ett härligt skum som sedan toppades med Staropramen. En drink med lite lägre alkoholhalt och jag tror min nya grej. Denna heter Port of San Fransisco och det heta på barerna i USA just nu. 


Whiskey sour på Auchentoshan, citronjuice, apelsincordial och mynta. Himla bra kväll, jag lärde mig massor så tack till Prat PR och Bartenders’ Choice Awards för att jag fick komma. I höst är det jag som rockar loss bland varma drinkar. 


Och så måste jag bara säga hur mycket jag gillar Story Hotel. Ni vet allt är så genomtänkt, från stolar, till bord till toaletterna med dessa handfat. Gillar känslan mycket.