Istanbul resten av dag 2

Efter kaffe på taket vandrade vi vidare till Taksim torget. Där åt vi grym kebab och drack färskpressad granatäppeljuice. Maten i Istanbul är så väldigt god och prisvärd och det finns mat högt och lågt. 

Vi gick vidare längs med lummiga gator och regnbågstrappor tills vi kom fram till vattnet igen och spanade in fiskmarknad och restauranger och matstånd längs med strandkanten. 

Över bron igen och nu började vi få stumma ben. Vi tog oss tillbaka till hotellet och bytte om för nu skulle vi möta Istanbul by night. 

Första stopp i solnedgången var

Pierre Loti Hotels takbar.

Där drack vi drinkar, njöt av den underbara utsikten och solen. Men när solen försvinner blir Istanbul iskallt så då fick vi flytta in, märkligt det där med sommarvärme på dagen och nästan fram med vantar efter 18. 

Senare hade vi bokat bord på

Imbat

, en underbar restaurang på toppen av Orient Express hotell. Maten, servicen och upplägget var tipp topp. Så även utsikten. Rekommenderas! Hem genom natten, förbi den blå moskén och hem till sköna sängar och härlig sömn. Ja fram till klockan 06 då för det är då dagens första böneutrop sker i väldiga högtalare.