Istanbul dag 1

I torsdags kväll bar det av till Istanbul med tre utav mina bästa tjejkompisar. Vi flög med Turkish Airline då vi ville flyga direkt. Flyget gick 00.30 och när vi landade vid 05 turkisk tid hade vi skrapat ihop ett par timmars sömn och ätit en märklig frukost mitt i natten. Vi tog en taxi till vårt hotell där vi anlände 06 i hällregn. Det forsade vatten längs Istanbuls gator och vi hade sådan väldig tur att vårt rum stod tomt och vi kunde checka in direkt. Vi hade hyrt ett rum med två sovrum, samt vardagsrum och liten köksdel, perfekt när vi ville bo tillsammans men ändå ha lite space! Vi stupade i säng och sov i tre timmar då vi var redo för dagen. Vi promenerade omkring lite i regnet men tröttnade snart på det blöta och beslöt oss för att äta lunch. Åt grymt god salladsbuffé med nötfärsspett till.




Sedan besökt vi The Basilica Cistern eller Det sjunkna palatset som det kallas på svenska. En enorm vattencistern som funnits sedan 300-talet och det var verkligen jättefint därnere. Det har tydligen också spelats in en James Bond film här men det är något jag inte kan så mycket om.




När vi kom ut hade regnet upphört och vi promenerade vidare till Cemberlitas Hamam. Där inne fick man såklart inte fota men bilden här under är tagen från deras webbsida och visar hur fint det var där inne. Vissa utav oss tog traditionell hamam med bodyscrub, hårtvätt och häng i het jacuzzi medan andra valde till oljemassage. Jättefint ställe, byggdes på 1500-talet och perfekt att hänga på en grå dag. Tyvärr tyckte många andra också det så det var stundtals ganska mycket folk där och lite löpande band känsla. Jag är glad att vi gick dit, det var en upplevelse att vara i den gamla byggnaden men inget jag skulle lägga tid på en solig dag.



Efter het jacuzzi, massage och få timmars sömn säckade vi ihop, åt god middag, drack vin och äppelte gick tillbaka till hotellet för väldigt härlig sömn.